AnisiumAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anisium-ről van szó. A Anisium-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anisium-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anisium-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anisium-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anisium-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

rendszer sorozat lépés kor ( mya )
a késbbiekben a késbbiekben a késbbiekben fiatalabb
Triász Fels triász Rhaetium 201,3

208,5
Norium 208,5

228
Carnium 228

235
Középs triász Ladinium 235

242
Anisium 242

247.2
Alsó triász Olenekium 247,2

251,2
Indusium 251,2

251,9
korábban korábban korábban idsebb

A anisium (általában rövidült ánizs német használati ) az els vagy alsó kronosztratigráfiai szintje a Közel- triász a geológiai története . Geochronologically, a színpad kiterjed az idszak körülbelül 247,2 és körülbelül 242 millió évvel ezeltt, és így tartott körülbelül 5,2 millió év. Az ánizs eltt az énekium áll ; helyébe a ladinium lép .

Névadás és történelem

Az eredeti típusú helység a stájerországi ( Ausztria ) Großreifling közelében található . A név Anisus- ból származik , az Enns latin nevébl . Az ánizsszintet Wilhelm Heinrich Waagen és Carl Diener vezette be 1895-ben, és ott van a Reifling formációban .

Definíció és GSSP

Két horizontot tárgyalunk a szakasz alsó határaként (és így a középs triász alsó határaként is ); a Chiosella timorensis conodont faj vagy az MT1n magnetozóna alapjának els megjelenése . A fels határ a anisium (és az alsó határ a ladinium ) határozza meg az els megjelenése a ammonite fajok Eoprotrachyceras Curionii és a kezdete a ammonite család Trachyceratidae. A határ egybeesik a conodont fajok Neogondolella praehungarica els megjelenésével is . 2007 decemberében a Subcommission a triász rétegtani javasolt egy helyet Deli Caira Mountain itt Dobrudzsa ( Románia ), mint GSSP (globális típusú településen és profilból). Az IUGS általi megersítésre és végleges megersítésre 2016-ig még nem került sor. A Ladinium GSSP-je már létrejött.

Bontás

A Tethys térségében a szint hat ammónia zónára oszlik :

Informális alszakaszként az Aegeum, amely elssorban a Bithynium alpesi területeken található, amelyet a Pelsonium és az Illyrium használt.

Egyéni bizonyíték

  1. Brack et al. (2005): 248-241

irodalom

web Linkek

Opiniones de nuestros usuarios

Regina Dobos

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Anisium, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Anisium., Ez egy jó cikk a Anisium

Adrienn Hegedűs

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anisium

Szilvia Erdős

Ez egy jó cikk a Anisium_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Laura Biró

Végre egy cikk a Anisium, ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Anisium

Violetta Balog

Meglepett ez a cikk a Anisium, érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Anisium