AniseieaeAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Aniseieae-ről van szó. A Aniseieae-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Aniseieae-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Aniseieae-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Aniseieae-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Aniseieae-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Aniseieae
Szisztematika
Nukleáris eikotikok
Aszteridák
Euasteridák I
Rendelés : Éjszakai árnyék (Solanales)
Család : Bindweed család (Convolvulaceae)
Törzs : Aniseieae
Tudományos név
Aniseieae
Stefanovic és DFAustin

Aniseieae egy törzs a család a szélermvek (Convolvulaceae). Mivel 2017-ben csak a nemzetségeket számolják, a típusnemzetség az Aniseia .

leírás

Az Aniseieae törzs képviseli lágyszárú hegymászó növények . A bázisok a levéllemez szív alakú vagy ék alakú.

A hermafrodita virágok sugárirányban szimmetrikusak és kétszeres virágburkolattal ötszörösek. A csészelevelek általában egyenltlenek, és idnként megnnek, amíg a gyümölcs be nem érik. A porzó lapos és szrös. A pollenszemek a tricolpat a polycorpat és nem tüskés. A hegek általában hosszúkásak, csak egy típusú gömb alakúak. A szívburok ligifikálja a kapszula gyümölcsét, amely nem nyílik ki .

Esemény

Az Aniseieae törzs nemzetségei gyakoriak a neotropikusokban.

Szisztematika

Az Aniseieae törzset Saa Stefanovi és Daniel Frank Austin alapította .

2017 óta csak három mfaj tartozik a Tribushoz:

  • Aniseia Choisy (Syn.: Iseia O'Donell ): A három, vagy úgy fajok gyakori a Neotropic; egy faj ( Aniseia martinicensis (Jacq.) Choisy ) pantropikusan neofita.
  • Odonellia K.R. Robertson : Nagyjából két faj gyakori a neotropikusokban.
  • Tetralocularia O'Donell : Csak egy faj:

A kladisztikus meghatározás szerint a törzs annak a legátfogóbb kládnak felel meg, amelyben az Aniseia martinicensis (Jacq.) Choisy és az Odonellia hirtiflora (M. Martens & Galeotti) KR Robertson osztályozásra kerül, de nem a Convolvulus arvensis L. vagy a Merremia peltata (L.) Merr.

dagad

  • Saa Stefanovi, Daniel Austin, Richard Olmstead: A Convolvulaceae osztályozása: A filogenetikai megközelítés. In: Szisztematikus növénytan , 28. kötet, 4. szám, 2003. 791-806. PDF. (PDF fájl; 310 kB)

igazoló dokumentumok

  1. a b c Rafaël Govaerts (Szerk.): Convolvulaceae. In: A kiválasztott növénycsaládok világlistája (WCSP) - A Kew Királyi Botanikus Kert kuratóriuma , 2018. november 25.

Opiniones de nuestros usuarios

Viola Szabó

Ez egy jó cikk a Aniseieae_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Richard Bognár

Ezt a bejegyzést a Aniseieae-ről pont ezt kerestem.

Magda Szilágyi

Ez a bejegyzés a Aniseieae segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél