AniosAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anios-ről van szó. A Anios-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anios-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anios-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anios-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anios-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anios ( ógörög Anios ) egy alak görög mitológiában .

eredet

Anios Apollon és Rhoio (gránátalma lány) fia . Amikor anyja, Rhoio (Staphylos és Chrysothemis lánya, Dionüszosz unokája) terhességét felfedezték, édesapja, Staphylos (szl) bezárta egy dobozba, majd kirakta a tengerre. Végül Delos szigetén landolt, Apollón számára szent, és fiút szült. Letette Apollon oltárára azzal a kéréssel, hogy vigyázzon a gyermekre, ha elismeri Anioszt a fiának. Apollo beleegyezett, és prófétai ajándékot adott a gyermeknek. Más hagyományok szerint Rhoio -t elször Evia partján, a dobozban mosták partra .

Néha Krëusát is Anios anyjaként emlegetik .

Élet

Anios Delos szigetének papkirálya lett. Feleségül vette Dorippe, aki szült egy fia Andros, aki késbb király az Égei- sziget Andros . Apollo megtanította neki a madarak repülésének értelmezésének mvészetét.

Aniosnak három lánya is született feleségétl, Dorippétl, Oinótól, Spermótól és Elais -tl, akiket Dionüszosznak szentelt, mivel azt kívánta, hogy családja egy másik isten oltalma alatt álljon. Cserébe Dionüszosz különleges ajándékokkal ruházta fel a lányokat: minden, amihez Oino hozzáért, miután segítséget kért az istentl, borrá változik, amit Spermo gabonává, és amit Elais olajhoz. Ezek voltak azok az ételek, amelyekrl elnevezték ket.

trójai háború

Amikor a görögök Trójába költöztek , flottájuk elször Aulisban gylt össze, és gabona-, bor-, olaj- és egyéb élelmiszereket szállítottak a hajóikra, amelyeket Aniosz rendelkezésükre bocsátott. A görög flotta gondozása könny volt számára, hiszen három lánya segíthetett neki. Agamemnon azonban még nem volt megelégedve ezzel. Menelaoszt és Odüsszeuszt Deloszba küldte, hogy megkérje Anioszt, hogy adja oda neki lányait az expedíción. Aniosz elutasította ezt a kérést, mert prófétai ajándékából tudta, hogy az istenek akarata szerint Tróját nem veszik el a háború tizedik évében. Anios vendégszeretettel javasolta, hogy lányai tízéves korukig biztosítsák az élelmezést Delosból, és ha szükséges, késbb eljöjjenek Trójába. De mivel Agamemnon korábban elrendelte, hogy hozzák magukkal a három lányt, akár Anios beleegyezik, akár nem, Odüsszeusz lekötötte ket, és hajójára kényszerítette ket. Amikor késbb hárman megszöktek, ketten Euboia -ba, az utolsó Androsba, Agamemnon hajókat küldött üldözésre, és mindenkit háborúval fenyegetzött, ha nem adják ki. Mindhárman megadták magukat, és egyúttal Dionüszoszt hívták segítségül. Amikor Agamemnon megkötözni akarta, a hivatkozott isten galambokká változtatta a lányokat.

Troy bukása után Anios olaszországi utakon szórakoztatta a megszökött hs Aeneast és apját, Anchises -t .

Névnevek

1998 -ban róla nevezték el a Jupiter trójai (8060) Anius nevet.

irodalom

  • Michael Grant, John Hazel: si mítoszok és alakok lexikona. 18. kiadás, dtv, München 2004.
  • Herbert J. Rose: Görög mitológia, kézikönyv. 8. kiadás, CH Beck, München 1992.
  • Robert von Ranke-Graves: Görög mitológia, források és értelmezés. 11. kiadás, Rowohlt Taschenbuch, Hamburg 1997.

Egyéni bizonyíték

  1. Höfer Ottó : Kreusa 4) . In: Wilhelm Heinrich Roscher (Szerk.): A görög és római mitológia részletes lexikona . Kötet 2.1, Lipcse 1894, 1428. oszlop ( digitalizált változat ).
  2. Ovidius , metamorfózisok 13,632-704
  3. Minor Planet Circ. 31612

Opiniones de nuestros usuarios

Ferenc Kocsis

Ez a bejegyzés a Anios segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Mark Kis

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Anios. Nekem tetszik

Valeria Kardos

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anios talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anios szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes