Anio VetusAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anio Vetus-ről van szó. A Anio Vetus-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anio Vetus-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anio Vetus-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anio Vetus-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anio Vetus-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anio Vetus
Építési év Kr. E. 272269 Chr.
hossz 64 km
Folyóvíz Az Aniene völgye
Tivolitól északkeletre
A forrás
tengerszint feletti magassága
280 m
Magasság Rómában 48 m
Keresztmetszet az
alsó szakaszon (szé × ma m)
0,9 x 2,3

Az Anio Vetus (az Aniene folyóról kapta a nevét , latin Anio ) egy római vízvezeték ( vízvezeték ) volt az ókori Róma ellátására .

sztori

Az Anio Vetus volt a második vízvezeték Rómában. Építése Kr.e. 272-ben kezddött. Kr. E. 269-ben ért véget A cenzorok Manius Curius dentatus és Lucius Papirius Praetextatus építtetett, melyet finanszírozott a zsákmány a gyzelem ellen Pyrrhus . A két cenzor halála után a vízvezetéket Marcus Fulvius Flaccus készítette el .

Az Anio Vetus (latin vetus "régi") nevet akkor kapta a vízvezeték, amikor az Anio Novus ( novus "új") Kr. U. 38-ban megépült.

Vízfolyás

A vízellátáshoz a Vicovaro melletti Anio folyóból vettek vizet . Stratégiai okokból a mintegy 64 km hosszú vízvezeték többnyire a föld alatt futott, a folyó mentén Tiburig , majd a Via Prenestina mentén Gabiiig, és a Porta Maggiore közelében, a Via Latina és a Via Labicana mentén ért a városba. Ezen belül vízvezetékként vezetett az Esquiline felett, és a Porta Esquilina és a Viminal között ért véget a mai Termini állomás közelében. Másfél kilométerre eltt a Porta Maggiore, a vonal volt egy ága, a specus Octavianus , ami abba az irányba, a Porta Latina és azon túl, ahol a fürd a Caracalla arra késbb épült.

A vízvezetéket többször meg kellett javítani. Ez különösen Quintus Marcius Rex alatt történt az ie 2. században. Kr. E., Majd Marcus Vipsanius Agrippa vezetésével Kr. E. 33-ban. Augustus császár alatt pedig Kr. E. 114 Chr.

Az Anio Novus megépítése és a Sextus Iulius Frontinus vízvezetékek felügyeljének a vízminséget javító reformjai után az Anio Vetus vizét leginkább a kertek öntözésére használták fel.

Megjegyzések

  1. A Frontinus ( de aquis 1,6) helytelenül nevezi meg Lucius Papirius Kurzort , az ie 272. év egyik konzulját egy keverés miatt . Tehát a Der Kleine Pauly sv Papirius 36-ban.
  2. Ez a szakasz nagyrészt Stacciolira épül ; lát. Bibliográfia!

Lásd még

irodalom

Opiniones de nuestros usuarios

Erzsebet Farkas

Köszönöm. A cikk a Anio Vetus hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Anio Vetus

Karoly Hajdu

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anio Vetus talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anio Vetus szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Petronella ágoston

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Anio Vetus_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Otto Huszár

A Anio Vetus szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre