AnimaxAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Animax-ről van szó. A Animax-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Animax-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Animax-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Animax-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Animax-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Infobox rádió torony piktogram
Animax
Állomás logója
TV -állomás ( magánjog )
Program típusa Osztályprogram
recepció Mhold , kábel , IPTV (2016 júniusáig)
igény szerint (2016 júliusa óta)
Képfelbontás ( Hiányzik a bejegyzés )
Az átvitel kezdete 1998. június 1
TV -csatornák listája

Az Animax ( japánul , Animakkusu ) egy japán mholdas televíziós állomás , amelyet a Sony cég hozott létre, és fleg animéket sugároz. A cég székhelye Tokióban , a Minato kerületben található .

A japán msorszórás mellett a társaság msorszolgáltatókkal rendelkezik Ázsia szárazföldjén, Latin -Amerikában és Európában .

A cég története

Japán

Alapítva május 20-án, 1998. a Sony KK Animax Broadcast Japán (·, Chemical Company Animakkusu Burdokyasuto Japán , Animax Broadcast Japan Inc. ), a Az állomás június 1 -jén kezdte sugározni Japánban a SKY PerfecTV! Satellite platformon keresztül. Az alapítók között a partnerek mellett az Anime ismert producere és gyártástervezje , Yoshir Kataoka is szerepelt . A társaság elnöke Masao Takiyama volt.

Az Animaxon különféle japán hírességeket és mvészeket láttak, köztük Natsuki Kato színésznt és Seiy Yukari Tamurát . Az Animax Japánban is szervez különféle animékhez kapcsolódó eseményeket és koncerteket, például az Animax Summer Fest ( , Animakkusu Samfesu , dt. "Animax Summer Fest") és az Animax Taisho ( , dt. "Animax Grand -Prix").

A korábbi fizets TV kínálat mellett az Animax mobiltelefonokra is sugároz msorokat.

A 2020 -as koronavírus -járvány Japánban és a japán iskolák és rendezvények bezárása miatt az Animax 2020. március 4 -tl március 27 -ig ingyenesen sugározza kínálatát. Az egyik akcióval el akarja venni a félelmet a gyerekektl.

Ázsia

Az Animax 2004 óta mködtet különböz csatornákat Anime programokkal Dél- és Kelet -Ázsia más országainak legfontosabb régióiban és nyelvein. Az els január 1 -jén Tajvanon , a következ pedig január 12 -én került adásba Hongkongban . Egy héttel késbb az Animax azzal kezddött, hogy Délkelet -Ázsiában adót sugároztak , az angol és a japán hangot, valamint az angol és más helyi nyelveken készített feliratokat.

2004. július 5 -én angol nyelv msorszolgáltatót indítottak Dél -Ázsiában, 2006. április 29 -én pedig egy koreai nyelv msorszolgáltató került adásba. 2006. augusztus 31. óta az Animax maláj nyelven is elérhet . 2020 januárjában bejelentették, hogy a Sony Pictures Television elvált az Animax Asia -tól és eladta a KC Global Media -nak.

Amerika

Észak -Amerikában a vállalat különféle rendezvényeket, például anime fesztiválokat támogatott. Ott mködik más cégekkel, mint pl B. Bandai és Viz Media . A Sony San Francisco -i Metreon bevásárlóközpontjából több anime sorozat is sugárzott , mint például a Gundam , a The Making of Metropolis és a Love Hina .

A Financial Times számolt be 2004 szeptemberében, hogy a Sony-t tervez munkát Comcast , a legnagyobb kábelszolgáltató az Egyesült Államokban . Ezzel a partnerséggel és a Metro-Goldwyn-Mayer hollywoodi stúdióval három Sony csatornát sugároznak az Egyesült Államokban.

Az Animax 2005. július 31 -én kezdte sugározni msorait Latin -Amerikában spanyolul és portugálul , saját nyelvterületükön. Az állomást a régió legnagyobb anime msorszolgáltatójának tartották. Idvel azonban az animéket áthelyezték az éjszakai msorokra, míg a f msoridt a rendszeres televíziós közvetítések foglalták el. 2011. május 1 -jén az állomást a Sony Spin váltotta fel , és a jövben az anime -msorokat streamelni fogják az internetes portálon.

Európa

2007 áprilisában az Animax elkezdte sugározni Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában. Ez volt az Animax els beutazása Európába. Nagy -Britannia , Olaszország , Franciaország és más nagy országok csatornáit is tervezték. Egy állomást már elindítottak Spanyolország számára .

Animax Egyesült Királyság

2007 októberében bejelentették az Animax további részleteit az Egyesült Királyságban. A Sony Pictures Television Ross Hair alelnökét a Brand Republic Media Week idézte, miszerint a Sony az Animax forgalmazására készül az Egyesült Királyságban. Kezdetben igény szerinti videó szolgáltatásként más Sony televíziós csatornák mellett. A Sony azt is tervezte, hogy bevezeti az Animaxot a Freeview ingyenes digitális televíziós szolgáltatáshoz, amennyiben új frekvenciák és bvíthelyek állnak rendelkezésre. 2013. október 15 -én a Sony Pictures Television bejelentette, hogy az Animax brit változatát indítja el SVOD szolgáltatásként. A Sony Pictures Television továbbá többéves kötetszerzdést hirdetett meg a Viz Media Europe- nal , hogy kizárólagos tartalmat biztosítson a szolgáltatáshoz.

Az SVOD szolgáltatás 2013. október 24 -én indult online. Három szimultcast sorozatból és több mint húsz archív sorozatból állt, amelyek közül néhány a megsznt Anime on Demand UK portfóliójából származik . Néhány tartalmat közzétettek a Sony Movie Channel Late Night Anime blokkjában is. 2014 márciusában a Late Night Anime blokkot átnevezték Animax -ra.

2018. október 15 -én megsznt a VoD szolgáltatás, és az elfizetket a Funimation NOW UK -hoz irányították .

Animax Németország

Németországban a sugárzás 2007. június 5-én kezddött Észak-Rajna-Vesztfáliában és Hessenben . A közvetítés az Unitymedia kábelhálózatában zajlott, és ez volt az els tiszta anime -msorszolgáltató Németországban. Fként olyan sorozatokat vetítettek, amelyek már szerepeltek a német televíziókban, például a Dragon Ball , az Arjuna és az X 1999 . 2007. szeptember 1 -jétl az Animax -ot mholdon keresztül lehetett fogadni egész Németországban a Premiere Star csomag részeként , kezdetben 0: 30 -tól 12: 30 -ig, és ugyanazon év novemberének végétl egész nap. Az Animax a Unitymedia -tól is elérhet volt az arenaSAT FAMILY csomag részeként . 2008. november 25 -tl az Animax is elérhet volt a Kabel Digital Home csomagban . A 2009 -es Premiere -rl Sky -ra való áttérés után az állomást a Sky Welt Extra csomagban is meg lehetett venni , amelyet kizárólag mholdon keresztül sugároznak. 2015 novembere és 2016 júniusa között az Animax csak a Sky-n keresztül volt fogadható DVB-S2-n keresztül. Az IPTV szerint az Animax a Magine TV által kapott portálon is szerepelt. Az Animaxot a Deutsche Telekom Entertain IPTV platformján is sugározták 2014. január 31 -ig, valamint a Hansenet (Alice) telefonszolgáltató Big Entertainment csomagjában. A Németországban , Animax sugározta a német és angol nyelv csatornák. 2010. szeptember 8-tól a német msorszolgáltató nemcsak sorozatokat sugároz, hanem saját készítés msorokat is készít zenérl és filmrl. Ezenkívül az Animax 2010. szeptember 8 -án Németországban bemutatta új állomáslogóját, amelyet már egy ideje használnak az ázsiai piacon.

Az Ausztriában , az állomás szerepelt a digitális pay-TV ajánlatát Liwest -Kabel-TV 2007 novemberében . Az Animaxot német hanggal, de néha angol hanggal is sugározták. A Svájcban , az állomás bekerült a német nyelv alapcsomag Deutsch + a IPTV szolgáltató Swisscom május 2012. 2016. június 30 -án az Animax megszüntette a lineáris sugárzást Németországban, Ausztriában és Svájcban, és csak 2016. július 1 -je óta áll rendelkezésre. Ezzel egy idben újra bevezették a közvetítés kezdetétl származó logót, amelyet az átállás eltt újra használtak nemzetközi szinten. Az igény szerinti ajánlat elérhet a Vodafone Kabel Deutschland és a Prime Video csatornákon keresztül .

Partner

program

Az Animax szinte kizárólag anime -t sugároz . Nem csak a partnercégek produkcióit mutatják be, hanem más stúdiók produkcióit is, mint például az Osamu Tezukas Tezuka Productions, a Studio Pierrot , a Nippon Animation és mások. A msorszolgáltató különböz sorozatok gyártásában vett részt, például az Aishiteruze Baby , a Ghost in the Shell: Stand Alone Complex és az Ultra Maniac .

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. Endymion: A japán Animax és Kids Station csatornák ingyenesen sugároznak. In: Anime Sushi. 2020. március 4, hozzáférve 2020. március 4 .
 2. Endymion: A Sony eladja az Animax Asia -t és két másik csatornát. In: Anime Sushi. 2020. január 13., hozzáférve: 2020. január 13 .
 3. http://sonyspin.com
 4. Anime News Network a tervezett Animaxról Spanyolországban
 5. ^ Tristan O'Carroll: A Sony fizets TV-csatornái VoD szolgáltatásként érkeznek az Egyesült Királyságba. In: campaignlive.co.uk. 2007. október 16., hozzáférés: 2019. október 13 .
 6. ^ Sony Pictures Television: SPT Networks UK az Animax SVOD szolgáltatás elindításához. In: Anime News Network . 2013. október 15., hozzáférés: 2019. október 13 .
 7. ^ Andy Hanley: Animax UK most online. In: uk-anime.net. Letöltve: 2019. október 24 .
 8. Andrew Osmond: Az Animax UK honlapja október 15 -én leáll. In: Anime News Network . 2018. szeptember 14, hozzáférve 2019. október 13 .
 9. Közlemény a presseportal.de oldalon az Animax németországi közvetítésében. ( Memento 2007. október 12 -tl az Internet Archívumban )
 10. A Sony Pictures újraindította az Animax , a DWDL.de PayTV csatornát , hogy újratervezze az Animax Germany programját
 11. Az Animax fizets TV -csatorna szerdától módosított msorral - DIGITALFERNSEHEN.de
 12. Anime2You - Az Animax jöv héten leállítja a sugárzást - Így megy tovább! In: Anime2You. Letöltve: 2017. június 10 .
 13. Az "Animax Plus" már elérhet az Amazon csatornákon. In: Anime2You. Letöltve: 2018. május 8 .
 14. http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/company.phpid=506

Opiniones de nuestros usuarios

Dalma ábrahám

Örömmel találtam ezt a cikket a Animax., Örömmel találtam ezt a cikket a Animax.

Mariann Vigh

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Animax íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Animax

Patricia Hegedűs

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Animax szóló cikkhez, de nagyon tetszett.