AnimatrixAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Animatrix-ről van szó. A Animatrix-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Animatrix-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Animatrix-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Animatrix-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Animatrix-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Film
Német cím Animatrix
Eredeti cím Az Animatrix
Theanimatrix-logo.svg
A termel ország USA , Japán
eredeti nyelv angol
Kiadási év 2003
hossz 97 perc
Korhatár FSK 16
Rúd
Rendez Szereplk: Shin'ichir Watanabe ,
Peter Chung ,
Andrew R. Jones ,
Yoshiaki Kawajiri ,
Takeshi Koike ,
Mahiro Maeda ,
Kji Morimoto
forgatókönyv Wachowski testvérek ,
Peter Chung,
Yoshiaki Kawajiri,
Kji Morimoto,
Shin'ichir Watanabe
Termelés Szereplk: Larry Wachowski,
Andy Wachowski,
Michael Arias,
Hiroaki Takeuchi,
Eiko Tanaka,
Spencer Lamm
zene Don Davis
vágott Christopher S. Capp

Az Animatrix (eredeti cím: The Animatrix ) egy amerikai - japán animációs film 2003 -ból . A film kilenc különböz számítógépes animáció és rajzfilm rövidfilmek gyjteményébl áll, amelyek a Mátrix filmek világában játszódnak . Ezeknek a rövidfilmeknek a rendezése a legtöbb esetben ismert japán animéket vezetett - a rendezk Wachowskival együtt írták a forgatókönyveket is.

A Matrix Reloaded és a Matrix Revolutions filmek , valamint az Enter the Matrix videojáték néhány rövidfilm tartalmára utal. A filmet DVD-n, majd késbb Blu-ray-en adták ki .

Az egyes történetek áttekintése

cím Animációs stúdió Rendez forgatókönyv
Az Osiris utolsó repülése Square USA Andrew R. Jones Wachowskis
A második reneszánsz I. és II Stúdió 4 ° C Mahiro Maeda Wachowskis
Gyerek története Stúdió 4 ° C Shin'ichir Watanabe Wachowskis
Program rültek háza Yoshiaki Kawajiri Yoshiaki Kawajiri
Világrekord rültek háza Takeshi Koike Yoshiaki Kawajiri
Túl Stúdió 4 ° C Kji Morimoto Kji Morimoto
Egy detektív történet Stúdió 4 ° C Shin'ichir Watanabe Shin'ichir Watanabe
Matrikulált DNS Peter Chung Peter Chung

Mveletek

Az Osiris utolsó repülése

Az Osiris hajó legénységének kulcsfontosságú üzenetet kell közvetítenie Sionnak (az emberek utolsó menedéke): A gépek nagy támadást indítanak Sion ellen (ez az a támadás, amellyel az emberek harcolnak a Matrix Reloaded és a Matrix Revolutions programokban ). A gépek rei azonban észreveszik a hajót és megtámadják azt; az utolsó másodpercben a személyzet egyik tagjának sikerül levelet küldeni a mátrixban. A személyzet minden tagja meghal a támadásban.

A második reneszánsz I. része.

Ez a történet elmagyarázza, hogyan jött létre a géplázadás. A 21. század elején az emberek intelligens robotokat és gépeket fejlesztettek ki építmunkásoknak és komornyikoknak . Egy ideig minden jól ment, mígnem a humanoid B-166ER robot fellázad a tulajdonosa ellen, és szörny módon megöli ket. A bírósági eljárás során azt mondja, hogy egyszeren nem akart meghalni - de az emberek véleménye szerint helyes, ha megengedik, hogy megsemmisítsék a vagyonát. A nép kormánya ekkor megsemmisítette az összes B-166ER modellt. Ez viszont lázadáshoz vezet az utcán a jobb bánásmód miatt tüntet gépek között. Az emberek szélsséges erszakot alkalmaznak a gépek ellen (pusztítsák el ket, ha tankokkal gurulnak rájuk, vagy darabokra lnek, annak ellenére, hogy békésen demonstrálnak). Gépek ezreit pusztítják el és dobják a tenger fenekére.

Az embereket kiszorítva a gépek megtelepedtek ígéretük földjén, egy új nemzetben, amelyet 01 -nek hívnak (Zero One). Ott a gépek tovább fejldnek a mesterséges intelligencia fejlesztésével. Az új technológiák gyors fejldésével hamarosan uralni fogják a gazdaságot. A 01 valuta árfolyamának emelkedésével az emberek hitelképessége csökken . Az emberek látják, hogy hatalmuk veszélyben van, ezért döntenek a gazdasági szankciókról és a tengeri blokádról 01 körül. Amikor 01 New York -i ENSZ -nagykövetként jelent meg , 01 -t megtagadták az ENSZ -tagságtól.

A második reneszánsz II

A 2092 -es év van írva, körülbelül három évvel azután, hogy az ország 01 -ben nem volt hajlandó csatlakozni az ENSZ -hez. Az emberek végleg el akarják pusztítani a gépeket. A 2094 01 körül történt folyamatos bombázás hatalmas háborút váltott ki.

A gépek túlélik a bombák forróságát és sugárzását, és elhatározzák, hogy ellentámadnak az emberiségnek. Tehát 01 meghódítja egyik országot a másik után, és kiszorítja a távolodó embereket. A 01 hadsereg azon képessége, hogy folyamatosan új katonákat építsen, nagy elnyöket biztosít a gépeknek az emberekkel szemben. Ezen kívül folyamatosan fejlesztik csapataikat.

A Középnyugaton az embereknek végül sikerül megsemmisíteniük 01 csapatának nagy részét. 2095 -ben az ENSZ döntött a Sötét vihar projektrl, az ég sötétedésérl. A cél az, hogy elkülönítsék a gépeket a napenergiától. Amikor az ég elsötétül, mindkét fél háborúra készül. És bár az ég sötétedése nagymértékben meggyengíti a gépeket, nem állítja meg seregeiket.

Hosszú évekig tartó háború rázta meg a földet 2094 és 2139 között. Csapataik megtámadásával az embereknek jelents károkat kellett okozniuk a gépekben. De ezek egyre újabb és újabb hadigépezeteket küldenek háborúba, amelyek végül lerohanják az emberek seregeit.

Végül 01 gyzelem és seregei szinte minden országot és várost elfoglaltak, beleértve New Yorkot is. Ott az emberek 2139 -ben csatlakoztak az Egyesült Nemzetek Szervezetéhez, és békét reméltek. A gépek nagykövete aláírja az ENSZ könyvét, amely után atombombával megsemmisíti New Yorkot és így a nép vezetit is . A nép seregei ma már vezet nélküliek, és az ellenállás véget ért.

A gépek elfogják az emberek nagy részét, és vizsgálatokat végeznek rajtuk. Arra a következtetésre jutnak, hogy az emberek több mint elegend energiát tudnak biztosítani számukra, és úgy döntenek, hogy minden hatalmukban álló embert összekapcsolnak a "mátrixszal", a virtuális valósággal . Ettl kezdve a legtöbb ember a gépek él elemeként él tovább. Csak néhány túlél menekül Sionba, a palást mélyén fekv városba, és ott rejtzik el.

Gyerek története

A fiatal Michael (vagy éppen Kid ) számára az álmok valóságosabbnak tnnek, mint az ébrenléti állapot . Az ellenállás vezetje, Neo kapcsolatba lép vele a csevegésben . Az iskolában az ügynökök üldözésére is figyelmeztetik. Michael felmászik az iskola tetejére, és hagyja magát zuhanni, mint ahogy álmában látta az elején. Sírkövén Michael Karl Popper neve olvasható. A való világban Michael felébred, ahol Neo és Trinity várnak és vigyáznak rá. Michael tévesen azt hiszi, hogy Neo mentette meg, aki ellentmond neki. A Matrix Reloaded -ben Kid (Clayton Watson alakítása) imádja t.

Program

Egy képzési szimuláció során a fiatal lázadó Cis -t barátja, Duo nyomást gyakorol rá, hogy menjen vissza vele a Mátrixba. Elutasítja, bár Duo egyre erteljesebben beszél hozzá, és láthatóan nem riad vissza attól, hogy megölje. Cis úgy menekül meg egy duó gyilkossági kísérlete ell, hogy puszta kézzel megragadja kardja pengéjét, letöri azt, és a torkán átfúrja a törött hegyet. A zavart, C éles felébred a szimulációból, amely csak az ítélet , a koncentráció és a technika próbája volt .

Világrekord

A sprinter Dan világrekordot állított fel, de nem ismerték fel. Hogy ártatlanságát bizonyítsa, ismét versenyben áll edzje tanácsaival. A sprint során szokatlanul gyors lesz, ezért az ügynökök megállítják az idt, és megpróbálják utolérni. Míg a többi sprinter még mozog, Dan továbbra is nagy fizikai erfeszítéssel és akaratervel fut. Ebben az erfeszítésben elszakad a valós világ energiasejtjeiben való rögzítéstl, és érzékeli azt. Azonban gyorsan újra rögzül, és a mátrixban lév id folytatódik. A célvonal átlépésével új világrekordot állított fel, de a földre esett, ahol maradt. Biztosították, hogy soha többé nem tud futni vagy járni. Az emlékezete is kitörldött. Dannek azonban sikerül felállnia és néhány lépést tennie, mieltt visszazuhan a földre.

Túl

A tinédzser Yoko macskáját, Yukit keresi. A környékbeli fiúk, akik rendszeresen játszanak a "kísértetjárta házban", azt mondják, Yuki ott van, és megkérdezik, hogy Yoko szeretne velük jönni. A "kísértetjárta ház" egy elszigetelt ház, ahol a mátrix jelents meghibásodásokat mutat. Amikor Yoko nézi, ahogy egy galamb repül a kísértetjárta házban, eltnnek a ház falai - ez a hatás a fiúk szerint soha nem történt meg. Yoko egyértelmen jól érzi magát, de az ügynökök úton vannak a ház felé. Egy szobában, ahol Yuki az ajtóban mancsolt, Yoko benéz az ürességbe, és hall egy telefonhívást, amelyet a házhoz menése eltt tett. Egy monitor azt mutatja, hogy a helyszínt parkoló váltja fel. A fiúk és Yoko hiába próbálnak rendellenességet találni.

Egy detektív történet

A kétségbeesett Ash magánnyomozó megkapja a 800 000 dollár fizetési meghagyást a hacker Trinity felkutatására. Vizsgálata során megtudja, hogy más nyomozók is megpróbálták megtalálni Trinityt. Az egyik életét vette, a másik eltnt, a másik pedig megrült. Az rült látogatása közben Ash sok utalást talál Alice Csodaországban és Alice -re a tükrök mögött . Egy csevegésben a Vörös Királyn megmondja neki a találkozó idejét és helyét. A vonatrekeszben találkozik Trinityvel, aki eltávolítja a férget a szemébl. Egy nyitott ter rekeszben három civil lesz ügynök. Ash és Trinity elmenekülnek az ügynök ell, de Ash is ügynökké kezd válni. Trinity mellbe l, megállítja az átalakulást, és hagyja, hogy Trinity elmeneküljön. Ash, aki Trinity szerint foglalkozott volna az igazsággal, lemarad a vonaton, és megtalálják az ügynökök.

Matrikulált

A lázadók egy csoportja a tönkretett világ felszínén elfog egy futót (gépek drónját). Aztán egyfajta saját mátrixban (fleg pantomimben ) próbálják meggyzni t az együttmködésrl, ahelyett, hogy egyszeren átprogramoznák. Ebben a mátrixban több különböz szakaszon megy keresztül (beleértve saját önmagának és szabad akaratának ismeretét ). Amikor olyan stádiumban van, amikor úgy érzi, kapcsolódik a lázadó Alexához , a szimuláció megszakad, ahogy egyre több drón támadja a lázadó bázist. A lázadók súlyos veszteségeket szenvednek. Alexa aktiválja a futót, aki most a lázadók oldalán áll, ami látható a szemében és a hátán vörösrl zöldre váltott fényben. Miután a megtért futó kezdetben szenvtelenül nézte a támadást, követte Alexa segítségkérését, amikor látta, hogy veszélyben van. Miután a futó elpusztítja az utolsó gépet, csak és az eszméletlen Alexa marad. Csatlakozik hozzá és a Lázadó Mátrixhoz, ahol újra találkozik vele. Amikor közeledik hozzá, láthatóan kényelmetlenül érzi magát, és eltnik. A való világban Alexa élettelenül fekszik a futó mellett. Tehát egyedül marad, ahol a fszerepl a történet elején vigyázott. A hátsó lámpák megint vörösek.

szinkronizálás

ábra Eredeti hangszóró Német beszél
Thadeus kapitány Kevin Michael Richardson Torsten Michaelis
Igen Pamela Adlon Ghadah Al-Akel
operátor Tom Kenny Oliver Rohrbeck
Ids n Bette Ford Christel Merian
pilóta Rick Gomez Bernhard Völger
ápoló Tara Ers Tanja Geke
Az oktató Julia Fletcher Claudia Urbschat-Mingues
Thomas A. Anderson / Neo Keanu Reeves Simon Hunter
Szentháromság Carrie-Anne Moss Martina Treger
Michael Karl Popper / Gyerek Clayton Watson Marcel Collé
Cisz Hedy Burress Debora elutasítja
duó Phil LaMarr Thomas Nero Wolff
Császár John DiMaggio Hans-Jürgen Wolf
Dan Davis Victor Williams Oliver Siebeck
Davis úr John Wesley Erich Rauker
Hamu James Arnold Taylor Michael Deffert
Alexa Melinda Clarke Victoria Storm
Yoko Hedy Burress Julia számjegy
Smith ügynök Matt McKenzie Hans-Jürgen Wolf

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Animatrix. In: synchronkartei.de. Német szinkronfájl , hozzáférés: 2019. szeptember 18 .

Opiniones de nuestros usuarios

Maria Szigeti

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Animatrix

Henriette Szanyi

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Animatrix_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Elvira Lévai

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Animatrix., Helyes

Elisabeth Gáspár

Köszönöm ezt a bejegyzést a Animatrix, pont erre volt szükségem., Köszönöm ezt a bejegyzést a Animatrix, pont erre volt szükségem.