AnimatizmusAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Animatizmus-ről van szó. A Animatizmus-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Animatizmus-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Animatizmus-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Animatizmus-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Animatizmus-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az animatizmus ( latin animatus 'animált') olyan kifejezés, amely Robert Ranulph Marett (1866-1943) származik és az etnikai vallások bizonyos meggyzdéseire utal . Az animizmus eltti elméletként ismert . Az animatizmusban a természet élettelen dolgait élnek tekintik: Ezért megvan a maguk gondolkodási és cselekvési képessége, saját akarata és érzelme, összehasonlítva az emberrel.

Sokáig az animizmust tekintették az animizmus (a természet lelkiségének) elzetes szakaszának . Ez evolucionista nézet valamint Marett azon nézetét, hogy az él természet élettelen természeti jelenségek , hogy annak tudható be, az er, amely az úgynevezett mana az etnológia , már nem lehetett fenntartani miatt késbb megállapításokat. Valójában az animáció és az elevenség eszméi közötti átmenetek többnyire gördülékenyek és nehezen megkülönböztethetk (lásd még: Zsákutcák a vallás etnológiai kutatásaiban ).

Az animatizmus elmélete

Marett elméletét a brit vallási etnológia nagy alakjaival, Edward B. Tylorral és James George Frazerrel , kisebb részben a kívülálló Andrew Lang- nel és Émile Durkheim- szel szembesítve fejlesztette ki . A különféle különbségek ellenére követte a szociokulturális evolúció alapgondolatát . A szellem felemelkedése az érzéstl a reflexióig csak az ember mentális evolúciójának elrehaladtával történik. A primitív társadalmakban nagyrészt a hagyományos modor és szokások dominálnak. Az svallást nem gondolják, hanem táncolják.

Az ellenrizetlen veszélyekkel való találkozás emberfeletti vagy természetfeletti erknek tulajdonítható, amelyek a mana kifejezésben fejezdnek ki, a tabu kifejezésben attól tartanak . Az ebbl ered válságok kezelése társadalmilag szervezett, szabályozott, konvencionális és hagyományosított. A természetfeletti erkkel való kommunikáció sikeres gyakorlata rituálévá válna . Bizonyos emberek, akik különleges funkciókat láttak el ezekben a rituálékban, kiváltságos helyzetben voltak.

A vallási evolúció során a vallás messzemen etizálása zajlik. Ez a hagyományos hagyomány és egyezmény, valamint vallási szankcióik vizsgálatával történik.

Idézet

"Azt hiszed, én egy szikla vagyok, amely a csendben rejlik, [...] De nem vagyok, hanem az egész élet része. Élek azoknak, akik gondolkodnak. "

- Táncoló sas plume ( észak-utai indiánok )

irodalom

  • Lothar Käser : Animizmus. Bevezetés a hagyományos (etnikai) társadalmak világának és emberi arculatának fogalmi alapjába a tengerentúli fejlesztk és egyházi dolgozók számára ; Verlag der Liebenzeller misszió , Bad Liebenzell 2004; ISBN 3-921113-61-X ; rövidített alcímmel Bevezetés a fogalmi alapokba még: Neuendettelsau: Erlanger Verlag für Mission und Okumene, 2004; ISBN 3-87214-609-2
  • Martin Riesebrodt: Robert Ranulph Marett (18661943) , in: Axel Michaels (Hrsg.): A vallástudomány klasszikusai. CH Beck, München 1997, 3. kiadás, 2010, ISBN 978-3-406-61204-6

Egyéni bizonyíték

  1. Alfred Bertholet : Vallásszótár , Alfred Kröner Verlag, Stuttgart 1952, harmadik kiadás, frissen szerkesztve, erg. U. szerk. Kurt Goldammer 1976
  2. vö. Käser: Animizmus, 20. oldal
  3. Karl R. Wernhart: Etnikai vallások - a vallások egyetemes elemei. Topos, Kevelaer 2004, ISBN 3-7867-8545-7 . 84. o.
  4. Lem Klemens Ludwig: Suttogás a sziklának. Herder, Freiburg 1993, ISBN 3-451-04195-2 . 196-197.

Opiniones de nuestros usuarios

Irma Polgár

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Animatizmus, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Animatizmus., Ez egy jó cikk a Animatizmus

Ida Schmidt

A Animatizmus szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre

Janka Keresztes

Ebben a Animatizmus szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni