AnimaniacsAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Animaniacs-ről van szó. A Animaniacs-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Animaniacs-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Animaniacs-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Animaniacs-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Animaniacs-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Televíziós sorozatok
Német cím Animaniacs
Eredeti cím Steven Spielberg bemutatja: Animaniacs
Gyártó ország Egyesült Államok
eredeti nyelv angol
Évek) 1993-1998
Gyártó
cég
Warner Bros. Television
hossz 22 perc
Epizódok 99 5 évszak alatt
mfaj Vígjáték , gyereksorozat
ötlet Tom Ruegger
Termelés Steven Spielberg
Els adás 1993. szeptember 13. (USA) a WB-n

Els német nyelv adás
1994. augusztus 28. a ProSieben-en

Animánia egy amerikai rajzfilmsorozat származó Warner Bros. Television hogy Steven Spielberg készített 1993-1998 és visszatér a Hulu még két szezont 2020/21 .

tartalom

Az Animaniacs az animációs és a maniakok kombinációja , ami németül animált rülteket jelent . Elször is az rült Yakko és Wakko Warner rült "Warner Brothers" -rl, valamint a "Warner Sister" Dot-ról van szó, amelyeket a Warner Brothers Studios tervezi készítettek. Rövid id után túl tolakodóvá és idegesítvé váltak, ezért bezárták ket a Warner Studios híres (valódi létez) víztornyába, ahonnan minden epizódban kitörnek.

A sorozat poénja az si rajzfilmek keveréke, sok erszakkal, pofonvágással és számos ellopással és utalással az igazi popkultúrára . A sorozat központi eleme Hollywood és az egész filmipar paródiája . Az animániák sok érdekes tananyagot tanítanak a földrajz , a történelem , a matematika és a csillagászat területén is dalok formájában.

A sorozat általában nem egyetlen cselekménybl áll a három fszereplvel, hanem rendszeresen több mini-epizódból áll a megfelel karakterekkel, például csak Yakko, Wakko és Dot epizódokból vagy Pinky and the Brain epizódokból. Egyes epizódokban az összes karakter megjelenik.

karakterek

 • A Warner Brothers (és a Warner nvér) az 1930-as években létrehozott sorozat fszerepli. Kívülrl hasonlítanak a hosszú fül, ormányos, gombos szem, fekete-fehér szr és farokkal rendelkez kutyákra és macskákra, de az egész sorozatban soha nem derül ki, hogy valójában melyik fajról van szó. Ez a kérdés gyakrabban merül fel futó gágaként . Még egy dal is szerepel a msorban arról, hogy a Warnerek milyen állatoknak számítanak. Legtöbbször egyszeren a kölyökkutyáknak nevezik ket a körülöttük élk , általában csak "Warner Brothers" -ként és "Warner húgként" emlegetik magukat.
  • Yakko (a legidsebb) általában gyorsan beszél és általában a szóviv is, okos és szereti Groucho Marxot . Gyors beszédének köszönheten képes a világ összes országát néhány perc alatt elénekelni, vagy egy szótár összes szavát mondókákkal. Testvérével, Wakko-val úgy reagálnak a vonzó nkre, hogy a csinos nkre ugranak, megcsókolják ket és hangosan kiáltják: Hallooooo, nvérem. Kedvenc színésznje Michelle Pfeiffer . Yakko barna nadrágot visel, fekete övvel. Balkezes. Neve az angol "to yak" szóból származik, ami fecsegést jelent.
  • Wakkónak (a középsnek) van egy nyelve, amely gyakran kilóg, és mindig nagy étvágya van mindenféle étel iránt. Néha még székeket és asztalokat is eszik. Úgy tnik, hogy Wakko is a legerszakosabb a trióból, nem ritkán túlméretes kalapáccsal vagy üllvel üti meg egyik vagy másik szereplt. Retteg a bohócoktól. Vészhelyzetben mindig van egy nagy zsákja, amelyben többé-kevésbé hasznos felszerelések vannak elrejtve annak érdekében, hogy megmentse magát egy veszélyes helyzettl. Piros baseball sapkát visel (amit szinte mindig visel) és világoskék garbót. A neve az angol "wacky" szóból származik, ami rültet vagy rültet jelent.
  • Dot (a legfiatalabb) aranyos és pofátlan, és nagyon vigyáz a külsejére. Látszólag gyermeki ártatlanságával manipulálja a körülötte élket. Dot teljes neve: " Angelina Contessa hercegn, Louisa Francesca banán, Fanna Bo Besca, a harmadik". A név Pippi Longstocking hosszú nevére utal . Dot utálja, hogy "Dottie" -ként szólítják meg, és mindenkit halálosan fenyeget, aki felhívja. Pontnak van egy kisállat- szörnye , amelyet egy kis dobozba rejtettek. Szégyelli, amikor két testvére a nk felé fordul, de Dot ugyanúgy viselkedik, amikor meglát egy jókép férfit. Rózsaszín szoknya van rajta, hosszú füle körül sárga virág van kötve. Testvéreinek gyakori "Hallooooo, húga" nagyon bosszantja.
 • Otto Freudlos orvos ( Scratchansniff ) osztrák pszichiáter, aki megpróbálja kezelni a Warnereket. Kopasz, bár az els epizódban még mindig hosszú, fehér haja volt, amelyet a bosszantó Warner-testvérek haragja miatt húzott ki maga. Az eredetiben ers német akcentussal beszél, néha német szavakkal, német nyelven szinkronizált változatban osztrák nyelvjárással. is egyfajta apafigurája Yakkónak, Wakkónak és Dotnak.
 • A nvér ("Helló, nvérem!") Freudlos doktor szke, vonzó asszisztense. A valódi nevedet soha nem említik. Az angol nyelv eredetiben megfelel annak a felkiáltásnak ("HellooOoo Nurse !!"), amelyet a Warner testvérek általában a nvérrel való találkozáskor mondanak ki (utalás a vaudevilles- i esküv elterjedt felkiáltására , hogy vonzó ni alakokat köszöntsenek a színpadon) ), ugyanakkor valódi neved (keresztnév "Hello", vezetéknév "ápolón").
 • Squidward Plotz a Warner Brothers Studios vezetje. Utálja a Warnereket, de szükség esetén segítségüket kéri.
 • Ralph a Warner Studios néma biztonsági re, akinek feladata a Warnerek visszafoglalása. Korábban biztonsági rként jelent meg a Tiny Toon kalandokon . Nagyon naiv és jófej, és a Warnerek könnyen letéphetik.
 • Miss Eisbein ( Ms. Flamiel ) a Warnerek kissé csalódott tanára. Fegyelmezetten és szigorúan megpróbálja megtanítani a Warnereket valamire, ami szinte mindig rosszul megy.
 • Dot háziállata szörny lény, akit a zsebében tart (minden alkalommal másképp néz ki).
 • Pinky és az Agy két fehér laboratóriumi egér, amelyek megpróbálják eluralkodni a világon, de ami mindig rosszul megy. Az agya megalomániára hajlamos zseni . Pinky viszont nem intelligens, gyerekes és játékos, és csak korlátozottan érdekli Brain terveit. Nagyon gyakran használ értelmetlen szavakat, mint például: Narf!, Zort!, Troz!, Fjord!, Figyelj! És Poit!. A kett gyorsan népszervé vált, és az Animaniacs-szal párhuzamosan megszerezte a saját ágát ( Pinky and the Brain ).
 • Slappy néni egy öreg mókus, aki korábban jól ismert rajzfilmsztár volt, és többnyire bombákkal küzdötte meg riválisait. Általában keser, rossz hangulatban van, és békében akar lenni, de még mindig felülmúlhatja régi ellenfeleit, mint Walter Wolf. Mindig nyitott füle van unokaöccséhez, Skippy-hez. Egy epizód végén gyakran visszatér mondása: Nos, ezt hívom komédiának! Szeret ülni a tévé eltt, de úgy tnik, hogy a túl sok pletyka és pletyka (beszélgets msorok) rületbe kergeti, amint azt az "Egy repült a kakukk óra felett" epizódban láthatja.
 • Skippy Slappy fiatal unokaöccse, aki nagyon csodálja és szereti. Skippyt kisfiúként ábrázolják, de színészi tehetséget is mutat. Amikor lát valamit, ami a gyerekeket zavarja, vagy amikor elüt, általában üvölteni kezd. Néha diót is kell kapnia.
 • Walter Wolf Slappy néni régi ellenfele, aki még mindig ki akarja fejezni, de a Slappy elleni támadásai mindig visszafordulnak.
 • A Goodfeathers (a Goodfellas film paródiája ) három Bobby , Squit és Pesto nev galamb , akik mindig harcolnak és harcolnak. Fnöke, a "Keresztapa" egy idsebb, kövér galamb, aki olaszul zabál (a Keresztapa film másik paródiája ).
 • Rita énekes macska, aki mindig úton van Runt-nal, és aki otthont keres a kutyával. De k ketten néha bajba kerülnek a keresés során.
 • Runt egy intelligens, de meglehetsen ers és kövér kutya, aki mindig követi Ritát és tévedésnek tartja. Ha Rita valaha is veszélyben van, azonnal beavatkozik. Úgy tnik, tetszik neki Rita éneke, és néha szerenádozik. Jó kapcsolatot ápol a macskákkal (nemcsak Ritával).
 • Buttons egy hsi kutya (mint Lassie ), akinek feladata a kisgyermek, Mindy gondozása, aki gyakran életveszélyes helyzetekbe kerül. Megmenti Mindyt, de mindig bántja magát.
 • A Chicken Boo egy hatalmas kakas, amely mindig embernek álcázza magát, de minden alkalommal kiteszi és elzi.
 • Mr. Bone Face a Jó ötlet - Rossz ötlet rövid epizódokban jelenik meg .
 • A mim rövid klipeket mutat be a mimika gyakorlatokkal , amelyeknek a pantomimoknak általában fájdalmas végük van.
 • Katie Ka-Boom egy tinédzser, aki mindig felrobban, ha ideges - fleg jelentéktelen apróságok miatt.

szinkronizálás

A német szinkronra a berlini Interopa Filmnél került sor . Frank Lenart írta a párbeszéd könyveket, Frank Schaff irányította a párbeszédet.

szerep angolul beszélk Német beszél
Yakko Warner Rob Paulsen Frank Schaff
Wakko Warner Jess Harnell Santiago Ziesmer
Dot figyelmeztet Tress MacNeille Ranja Bonalana
Dr. Örömtelen Rob Paulsen Uwe Paulsen
Mr. Squidward Plotz Frank Welker Imo Heite
Slappy Sherri Stoner Inken nyár
Katie Ka-Boom Laura Mooney Dorette Hugo
Rózsaszín Rob Paulsen Uwe Büschken
Agy Maurice LaMarche Jan Spitzer
Köcsög Maurice LaMarche Christian Toberentz
Pesto Csaj Vennera Hans-Jürgen Dittberner
bankpénztáros Frank Welker Manfred Lehmann

recepció

Az animániák az els évad során már Peabody-díjat kaptak, és idvel összesen nyolc Emmy- díjat kapott .

Új kiadás 2020

A sorozat két új évadját a Hulu streaming szolgáltató jelentette be 2018 januárjában . Ehhez partnerséget jelentettek be Steven Spielberggel és a Warner Bros. hazai televíziós terjesztésével. A 13 epizód els évadját 2020. november 20- ára tzték ki a COVID-19 járvány okozta késések után . A második évad további 13 epizóddal 2021-re van fenntartva. Október 12-én és 21-én Hulu közzétett egy promóciós videót, amely bemutatta az animációs stílust és bejelentette más szereplk megjelenését.

vegyes

Amellett, hogy a sorozat, van is egy televíziós film a Animánia . Néhány mellékszerepl, mint például Pinky és az Agy , késbb saját sorozatot kapott offshootként . A többszörös vokális közjátékokat három albumon adták ki Animaniacs , Yakko World és Variety Pack címmel .

Videojáték

1994-ben az Animaniacs a Super Nintendo Entertainment System , a Game Boy és a Sega Mega Drive videojátékaként jelent meg .

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. Animaniacs. In: synchronkartei.de. Német szinkron fájl , hozzáférés: 2018. április 2 .
 2. A Hulu újraindítja az Animaniacs játékot , bemutatója 2020-ban lesz. In: polygon.com. 2018. január 4., Hozzáférés 2020. október 21 .
 3. Animaniacs (hivatalos) Trailer. Letöltve: 2020. október 21 .

Opiniones de nuestros usuarios

Hermina Király

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Animaniacs szóló cikkhez, de nagyon tetszett.

Mark Fazekas

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Animaniacs, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Zita Hajdu

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Animaniacs talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Animaniacs szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes