Animált hordozható hálózati grafikaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Animált hordozható hálózati grafika-ről van szó. A Animált hordozható hálózati grafika-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Animált hordozható hálózati grafika-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Animált hordozható hálózati grafika-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Animált hordozható hálózati grafika-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Animált hordozható hálózati grafika-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Animált hordozható hálózati grafika
Animált PNG példa pattogó strandröplabda.png Jegyzet:
Fájlkiterjesztés : .png
Által kifejlesztett: Stuart Parmenter
Vlagyimir Vukicevics
Típus: Grafikus fájl
Konténer: Grafika / képek
Kiterjesztette: PNG
Szabvány (ok) : Specifikáció (angol)
Weboldal : A Mozilla bemutató oldala (angol)

Az APNG ( APNG , Eng. Movable portable network graphics ) a PNG grafikus formátum kiterjesztése . Úgy tervezték, hogy az MNG formátum egyszer alternatívája legyen annak érdekében , hogy képeket és animációkat egyetlen fájlformátumban menthessen el , mint a GIF-en . Fejleszti szerint az APNG-nek meg kell felelnie az interneten található mozgóképek leggyakoribb követelményeinek.

leírás

Az eredetileg animált PNG fájlokra szánt MNG formátumot a vezet böngészgyártók elutasították, mert nagyon összetett volt, és a megvalósítás sok erforrást igényelt. Önmagában az MNG dekóder annyi helyet foglalt el, mint az összes többi képdekóder együttvéve, míg az APNG csak körülbelül 5 KB kiegészít kódot igényel.

Az APNG formátumot 2004-ben mutatták be a Mozilla fejleszti, Stuart Parmenter és Vladimir Vukicevic. A specifikáció mellett a kett egy javítást is benyújtott a Mozilla számára, hogy animációkat adjon a PNG formátumhoz - ideértve az alfa csatornák támogatását is .

Az APNG visszafelé kompatibilis a PNG-vel. A PNG-t támogató alkalmazásprogramnak képesnek kell lennie arra is, hogy az APNG-animációt egyetlen képként jelenítse meg. Ez a kép az animáció egyetlen képe lehet, vagy függetlenül tartalmazhatja a fájlt.

Támogató böngészk

A következ böngészk támogatják az APNG-t:

Az Internet Explorer többi felhasználója számára a GIF-partnerek párhuzamosan integrálhatók a böngészkapcsolók segítségével .

kritika

Az APNG ellentmond a PNG-fejlesztk által megfogalmazott azon alapgondolatnak, hogy világos elválasztást tartson fenn a kép és az animáció formátuma között. 2007 áprilisában a PNG fejlesztcsoport felszólalt az APNG adatblokkok regisztrálása ellen, mint a PNG formátum hivatalos kiterjesztése; ez azt jelenti, hogy az MNG továbbra is hivatalos animációs formátumuk . Thomas Boutell azonban, aki a PNG els tervezetét írta és hosszú ideig vezet szerepet játszott a formátum fejlesztésében, nagyon pozitívan értékeli az APNG-t.

Az MNG-VLC (nagyon alacsony komplexitás), amely a teljes MNG formátum szigorúan meghatározott részhalmaza, már rendelkezik az MNG fejleszti csoport hivatalos szabványával az egyszer animációk számára. A funkcionalitás és a komplexitás szempontjából az MNG-VLC összehasonlítható az APNG-vel. A közösség panaszai ellenére a Mozilla Application Suite fejleszti az 1.5a verzióról elvetették az MNG formátum támogatását.

Egyéni bizonyíték

 1. pattogó labda az APNG-ben. Ha az APNG képek nem támogatottak, akkor egy nem mozgó labda tükrözdik.
 2. 195280 - Az MNG / JNG támogatás megszüntetése. Letöltve: 2020. szeptember 11 .
 3. APNG - mozgás a PNG számára - Golem.de. Letöltve: 2020. szeptember 11 .
 4. https://caniuse.com/#search=apng
 5. Chris Beard: Jobb animációk a Firefox 3-ban. In: Mozilla Labs. 2007. augusztus 13., Hozzáférés: 2017. május 3 .
 6. Changelog for Opera 9.50 Beta 1 for Windows . Az eredetibl 2007. november 27-én archiválva ; megtekintve 2021. február 14-én .
 7. Krystian Kolondra: Az Opera 46 végleges, minségibb és az Opera els tévéhirdetése. In: blogbejegyzés. Opera Software, 2017. június 22., hozzáférés: 2017. július 30 .
 8. A felixmuetze blogja. Letöltve: 2015. március 14 .
 9. Animált PNG támogatás. 2017. április 26., hozzáférés: 2017. május 3 .
 10. Stephen Hall: A Chrome 59 teljes mértékben támogatja az animált PNG-ket. In: 9to5Google. 2017. április 27., hozzáférés: 2017. május 3 .
 11. ^ A PNG Fejlesztési Csoport hírei és története 2007-tl. Letöltve : 2007. szeptember 25 .
 12. Innards. 2005. március 8., Megtekintés: 2020. szeptember 11 .
 13. 195280-as hiba - Az MNG / JNG támogatás eltávolítása
 14. Bug 18574 - visszaállás támogatása MNG animáció méret és JNG képformátum

internetes linkek

Commons : Animált PNG  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Opiniones de nuestros usuarios

Benjamin Molnár

Tetszik az oldal, és a Animált hordozható hálózati grafika szóló cikk az, amit kerestem

Andrea Fülöp

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Animált hordozható hálózati grafika talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Animált hordozható hálózati grafika szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes