Anik F1



Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anik F1-ről van szó. A Anik F1-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anik F1-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anik F1-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anik F1-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anik F1-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anik F1
Kezd dátum 2000. november 21., 23:56  UTC
Indító Ariane 44L V136
Kilövállás ELA-2 , Guyana rközpont
COSPAR-ID : 2000-076A
Felszállási tömeg 4711 kg
Mise a pályán 3015 kg
Gyártó Boeing mholdas rendszerek
modell Boeing 702
élettartam 15 év
Stabilizáció Spin
operátor Telesat Canada
Lejátszási információk
Transzponder 36 C-sáv + 8 biztonsági mentés
48 Ku-sávos + 10 biztonsági mentés
A transzponder teljesítménye C-sáv 40 W
Ku-sáv 115 W
Sávszélesség C sáv 36 MHz
Ku-sáv 27 MHz
EIRP C-sáv Észak-Amerika 42 dBW
C-sáv Dél-Amerika 41 dBW
Ku-sáv Észak-Amerika 48 dBW
Ku-sáv Dél-Amerika 46 dBW
Ku-sáv globális (Észak + Dél-Amerika) 38 dBW
pozíció
Els pozíció 107,3 ° nyugat
Tényleges helyzet 107,3 ° nyugat
A geostacionárius mholdak listája

Anik F1 egy televíziós mhold a Anik sorozat a kanadai mhold üzemeltet Telesat Kanada . A mhold volt november 21-én 2000-ben egy hordozó rakéta típusú Ariane 44L származó Kourou a Francia Guyana rbe.

A Boeing Satellite Systems által kifejlesztett Anik F1 a Boeing 702 mholdas buszra épül , súlya 4710 kg, és eredetileg 15 éves üzemidre tervezték - a Telesat azonban feltételezi, hogy a mhold 2022-ig mködik. A mholdnak gyártási hibája van, ez volt az oka a Telesat és a Boeing évekig tartó jogi vitájának. E hiba miatt lehetséges, hogy néhány transzpondert ki kell kapcsolni az energiatakarékosság érdekében.

recepció

A mhold egész Dél-Amerikában fogadható. Az átvitel a C és a Ku sávban történik .

Egyéni bizonyíték

  1. a b Telesat: Anik F1. (PDF) 2020. január 31., hozzáférés: 2020. augusztus 31 .
  2. Peter B. de Selding: Telesat, a Boeing rendezi a vitákat a hibás napelemek miatt. A SpaceNews.com, 2012. november 1 , 2016. augusztus 28 .

web Linkek

Opiniones de nuestros usuarios

Agnes Lovász

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Anik F1

Elena Sipos

Tetszik az oldal, és a Anik F1 szóló cikk az, amit kerestem

Marianne Schmidt

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anik F1

Katalin Kárpáti

Meglepett ez a cikk a Anik F1, érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Anik F1

Ivett Vincze

A Anik F1 szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anik F1 szóló cikk teljes és jól elmagyarázott