AnijaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anija-ről van szó. A Anija-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anija-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anija-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anija-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anija-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anija
címer
címer
zászló
zászló
Állam : ÉsztországÉsztország Észtország
Kör : Et-Harju maakond.svg zászlaja Harju
Koordináták : 59 ° 23 '  N , 25 ° 18'  E
Terület : 517  km²
 
Lakosok : 6145 (2018. január 1.)
Népsrség : 12 lakos / km²
Idzóna : EET (UTC + 2)
 
Weboldal :
Észtország térképe, Anija pozíciója kiemelve

Az Anija 517 km² terület vidéki közösség az észtországi Harju megyében . 6145 lakosa van (2018. január 1-jén).

sztori

Anijat elször 1241-ben említik Hanaegus néven . A birtokot (németül: Hannijöggi , késbb Annia ) 1355 és 1482 között alapították. A Zoege , Staël von Holstein , von Ungern-Sternberg és von Wahl nemesi családoké volt . A kétszintes lakóépület (fépület) 1801-ben épült. A nagy parkot a 20. század elején bvítették.

Az észt szakirodalomban Anija jelentségre tett szert Eduard Vilde társadalmi forradalmi regényével, a Kui Anija mehed Tallinnas käisid (Amikor az Anija férfiak Tallinnba mentek) segítségével , aki az 1858-as valódi eseményekre hivatkozik, mint Anija lakója a magas adóterhelés ellen igazolták.

Népességfejldés
év 2005 2008 2017 2018
Lakosok 6,411 6.223 6,177 6,145

Városok és falvak

A fváros, Kehra város mellett az önkormányzat magában foglalja Aavere, Alavere , Anija, Arava, Härmakosu, Kaunissaare, Kehra küla, Kihmla, Kuusemäe, Lehtmetsa, Lilli, Linnakse, Looküla, Lükati, Mustjõe, Paasiku, Parila, Partjõe falvakat, Pikva, Pillapalu, Rasivere, Raudoja, Rooküla, Salumetsa, Salumäe, Soodla, Ülejõe, Uuearu, Vetla, Vikipalu és Voose.

web Linkek

Commons : Anija  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. a b Észtország Statisztika: A népesség nem, életkor és lakóhely szerint a 2017. évi adminisztratív reform után, január 1.. Letöltve: 2019. február 17 .

Opiniones de nuestros usuarios

Piroska Vörös

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anija talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anija szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Gizella Hegedűs

Tetszik az oldal, és a Anija szóló cikk az, amit kerestem

Zita Elek

A Anija szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anija szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Adrian Benedek

Ebben a Anija szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Bernadette Sallai

Ez egy jó cikk a Anija_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül