AniciusAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anicius-ről van szó. A Anicius-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anicius-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anicius-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anicius-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anicius-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anicius egy nemesi római család neve volt, az Anicia nemzetség . Kr. E. 3. század óta. Kr. E. 2. században igazolták. A konzulátus és így a nemességhez került . A republikánus korban nem nagyon jelent meg.

Az anikusok annál fontosabbak voltak a kés császári korszakban . Nem valószín azonban, hogy a kés antik Anicii / Anicier helyesen vezetne vissza a régi republikánus nemzetségre - ha volt kapcsolat, akkor valószínleg legfeljebb az örökbefogadás révén: Statisztikailag elmondható, hogy a római felsbb osztályban körülbelül három generációnként férfi örökség volt hiányzik, ezért valamennyien régi republikánus szenátor családok már közvetlen vonalon kihaltak 100 év körül, legkésbb a Severanok idejére . Ez valószínleg a "republikánus" Anicierre is igaz volt.

Úgy tnik, hogy a kés ókorban oly fontos család sanyja egy bizonyos Quintus Anicius Faustus volt , aki a mai Tunézia Mactaris közelébl érkezett, aki 1967- ben és 7-ben a Clodius Albinus közötti polgárháborúban szolgált. és Septimius Severus , de miután a gyzelmet gazdag jutalomban részesítették, és ezáltal megalapozták utódai felemelkedését. Családja zökkenmentesen nyomon követhet a 3. és 4. században. Egy híres családtag körülbelül a 4. századtól volt Sextus Petronius Probus , aki házasságot kötött a családban, és ezáltal az Anicier f vonala, amely a férfi vonalban valószínleg (ismét) a 4. század közepén halt meg és csak életben maradt örökbefogadás révén (lásd Anicius Auchenius Bassus ), most közvetlenül a ni vonalban folytatták. Ez alatt az id alatt a család befolyást nyert a birodalom keresztényesítése révén, mivel az els nagy családok egyike volt, akik áttértek az új hitre. Probus korának egyik vezet és legbefolyásosabb embere volt, két fia 395-ben együtt tartotta a konzulátust. A család további híres tagjai Olybrius nyugat-római császár és lánya, a befolyásos arisztokrata Anicia Iuliana volt .

Az 5. század végén és a 6. század elején Boëthius is élt és dolgozott , aki nemcsak államférfi, konzul és "kancellár" volt, hanem mindenekeltt filozófus, keresztény teológus és mfordító. Amellett, hogy Ágoston és Nagy Szent Gergely , aki valószínleg szintén Anicier, Boethiusz (teljes név Anicius Manlius Severinus Boethiusz) tartják a legnagyobb latin filozófus és teológus kés antikvitás . Nem világos, hogy Cassiodorus és a fiatalabb Symmachus anicier-e, ahogy Arnaldo Momigliano feltételezte. John Moorhead rámutatott, hogy az Anicier-t nem szabad olyan klánnak képzelni, amelynek tagjai közös meggyzdésen osztoznak, és politikailag ugyanabban a szellemben járnak el. A Laurentian Schism- ben nyilvánvalóan az anikusok voltak a konfliktus mindkét felében. Egyes kutatók a Decier családot tartják a család nagy vetélytársainak, akik szintén a kés ókor legbefolyásosabb szenátori gentensei közé tartoztak .

Mint az összes római szenátor család, az Anikák is a katolikus hitvalláshoz tartoztak, amely Boëthius idején ersen részt vett az arián hitvallásban. Mivel a család a 6. században a Földközi-tenger egész területén továbbra is ingatlanokkal rendelkezett, jó példaként szolgálhatnak arra, hogy meddig voltak szoros kapcsolatok Kelet és Nyugat között. A 7. század elején az Anicii nyoma elveszett.

Névvisel

irodalom

web Linkek

Commons : Anicius  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Megjegyzések

  1. Bassus tekintetében azonban összességében nagy a bizonytalanság, lásd még AHM Jones és mtsai., The Prosopography of the Later Roman Empire , 1. köt., Cambridge 1971, 153. o .; Stemma uo., P. 1133.
  2. Lásd Salzman, Keresztény arisztokrácia készítése, 183f.
  3. John Moorhead: Theoderic Olaszországban , Oxford 1992, 162164.
  4. ^ Giuseppe Zecchini: La politica degli Anicii nel V secolo . In: Obertello Luc, OL (szerk.): Atti del Congresso internazionale di Studi Boeziani , Herder, Róma 1981, 123-138.

Opiniones de nuestros usuarios

Vera Jakab

Ezt a bejegyzést a Anicius-ről pont ezt kerestem.

Dora Vigh

Ez egy jó cikk a Anicius_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Andras Mester

A Anicius szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anicius szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Anette ágoston

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Anicius., Helyes

Karoly Bartha

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anicius