Anicia IulianaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anicia Iuliana-ről van szó. A Anicia Iuliana-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anicia Iuliana-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anicia Iuliana-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anicia Iuliana-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anicia Iuliana-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anicia Iuliana - szintén Juliana Anicia és Anikia Juliania - (* 460 körül; 532 eltt) a kés antikvitás idején befolyásos római arisztokrata volt .

Noha családja hatalmas birtokai nagy része a birodalom nyugati felében volt, Iuliana Konstantinápolyban született. Császári vér volt: apja, Olybrius nemcsak néhány hónapig volt a Nyugati Birodalom császára, 472-es korai haláláig , de édesanyja, Placidia, III. Valentinianus császár lánya is volt . Iuliana dédapái II . Theodosius keletrómai császár és III. Konstantius nyugat-római császár voltak . , valamint Arcadius , I. Theodosius és I. Valentinianus császároktól is , közvetlen vonalban ereszkedett le. 479-ben az akkori Zénó császár kívánsága szerint el kellett volna vennie a Nagy Goth Theodorikot , de a házasság nem valósult meg. Ehelyett lett a felesége a nagy általános Areobindus , aki 512 szinte már kikiáltották anti-császár Ostrom és fia, Olybrius római császár (491 konzul) házas Eirene, unokahúgát a császár Anastasius . Ahogy egy rangú arisztokratától elvárták, Iuliana a mvészetek és a tudományok védnöke volt , emellett számos középületet és templomot is építtetett. Különösen Konstantinápolyban e tekintetben sok császárt felülmúlt. A csodálatos, az általa finanszírozott (de ma, amíg megsemmisült néhány maradványa) Szent Polyeuctus volt addig, amíg az építkezés az új Hagia Sophia által Justinianus években a legnagyobb vallási épület a fvárosban.

Iuliana viselte a magas tiszteletbeli címet, a patriciát és korának egyetlen njeként a nobilissima nevet , amelyet csak császári lányoknak adtak; példaként szolgálhat arra, hogy a kés római szenátus arisztokrácia kapcsolatot jelentett Kelet és Nyugat között még a birodalom 395-ös megosztása után is . A korabeli Boëthiushoz vagy késbbi Nagy Gergelyhez hasonlóan Anicii nemesi családhoz tartozott , amelynek gyökerei a Római Köztársaságra vezethetk vissza . Ugyanakkor, mint említettük, a Valentinian - Theodosian dinasztiából származott, amely a császárokat 364-tl 455-ig (Róma nyugati része) és 457-ig (Róma keleti része) biztosította. Iuliana korának egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb nje volt. Justinianus uralkodásának els éveiben halt meg, akit valószínleg egyszer parasztcsaládból származó származása miatt nem tartott egyenrangúnak.

Dedikációs kép: Anicia Iuliana hercegn, allegorikusan a nagylelkség és a bölcsesség mellett

A Pedanios Dioscurides által kapott De Materia medica illusztrált kiadását Anicia Iuliana néven Anicia Codex néven nevezik el .

irodalom

  • Carmelo Cappizzi: Anicia Giuliana (kb. 462 - kb. 530). Ricerche sulla sua famiglia e la sua vita . In: Rivista di studi bizantini e neoellenici . NS 5, 1968, ISSN  0557-1367 , 191-226.
  • Carmelo Cappizzi: Giuliana. La committente. Jaca Book, Milánó 1996, ISBN 88-16-43504-6 ,
  • John Martindale: A késbbi római birodalom proszopográfiája II. Kötet, Cambridge 1980, 635f.
  • Hanna-Riitta Toivanen: A Szent Polyeuktos-templom, régészet és szövegek. In: Acta Byzantina Fennica . NS 2, 2003-2004 (2005), ISSN  1458-7017 , 127-149.
  • Mazal Ottó : Növények, gyökerek, gyümölcslevek, magvak. si gyógyító mvészet a bécsi Dioscurides miniatúráiban. Akademische Druck- und Verlagsanstalt, Graz, 1981, ISBN 3-201-01169-X , 14. o., 63. o.

Opiniones de nuestros usuarios

Nora Kis

A Anicia Iuliana szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Anicia Iuliana szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Marianna Csordás

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anicia Iuliana

Alida Illés

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anicia Iuliana talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anicia Iuliana szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes