Anichkov hídAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anichkov híd-ről van szó. A Anichkov híd-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anichkov híd-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anichkov híd-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anichkov híd-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anichkov híd-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anichkov híd
Anichkov híd
Anichkov híd
Hivatalos név
használat autók
Keresztezése Fontanka
hely Szentpétervár (Oroszország)
teljes hossz 54,6 m
szélesség 37,9 m
befejezése 1716 (fahíd), 1785 (toronyos khíd), 1841
elhelyezkedés
Anichkov-híd (Szentpétervár)
Anichkov híd

A szentpétervári Anichkov-híd ( orosz ) a Nyevszkij sugárút mentén halad át a Fontanka folyón .

Mihail Anichkov mérnöknek nevezett alezredes után következett az els fahíd 1715-ben Anitschkows mérnöki zászlóaljával, még I. Péter parancsára . A 18. század végi tornyokkal ellátott új képületnek meg kellett adnia az 1840 körüli szélesedést, amelyet a növekv forgalomhoz és a Nyevszkij prospektus méreteihez igazítottak. A híd öntöttvasból készült korlátját Karl Friedrich Schinkel porosz építész tervezte a berlini palota hídjára 1824-ben.

A híd nemzetközileg ismert, elssorban a négy csoport szobrok sorozata a bronz ló szelídítknek a balti német szobrász Peter Clodt von Jürgensburg . Mvészettörténet, ez a szám motívumok a római monumentális szobrai szár Dioskuren abból a rekonstruált újbóli felépítésébl Dioskurenbrunnens a Quirinal minden késbbi szobrászok Rómában is közismert. Valószínleg a párizsi lószelídítket Guillaume Coustou (17431745, eredetileg Marly , majd Avenue des Champs-Élysées , eredeti példány ma Louvre-ban ) ihlette .

A hídról nevezték el a szomszédos Anitschkow palotát, a Nevsky Prospect nev , 1754-ben épült palotát .

1941-ben, a leningrádi blokád alatt a hidat ersen ltték a német tüzérségek . Az alakok védelme érdekében az Anichkov-palota kertjében temették el ket. Maga a híd azonban súlyosan megsérült. Az újjáépítés során azt a döntést hozták, hogy nem távolítják el a robbant gránátok által okozott károkat egy figurapadványon, és inkább hagyják azt a háború emlékeztetjeként. Ezt a tényt az ott járó matricával magyarázzák a járókelknek.

Lásd még

web Linkek

Commons : Anichkov Bridge  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Nyilatkozat Szentpétervár város hivatalos városi portálján.

Opiniones de nuestros usuarios

Zsolt Rigó

Ez a bejegyzés a Anichkov híd segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

John Tamás

A Anichkov híd szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Anichkov híd szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Marian Halász

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anichkov híd

Angela Kósa

Ebben a Anichkov híd szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Nikoletta Kardos

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Anichkov híd., Helyes