AnibaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Aniba-ről van szó. A Aniba-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Aniba-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Aniba-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Aniba-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Aniba-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Aniba hieroglifákban
G17 D36
O29
m N25

W19 D36 m O49

Mam (Miam)
Mm (Mjm)

Aniba (ókori egyiptomi név: Miam ) egy falu Alsó- Núbiában , Asszuántól mintegy 230 km-re délre és a 2. Nílus-szürkehályogtól körülbelül 110 km-re északra . A térség viszonylag nagy szántófölddel rendelkezett Alsó-Núbia számára, így a hely már korán Alsó-Núbia településének középpontjában állt.

A néhány legrégebbi maradvány az A csoportba tartozik . A Közép-Királyságban itt állítottak fel egyiptomi végvárat . Az Új Királyságban a hely Alsó-Núbia legfontosabb városává fejldött. Itt állt Miam Horus temploma, de csak apró maradványokat találtak. Kiterjedt nekropoliszok tárták a városon kívül , többek között a díszített sírja pennut , a képvisel az alkirály Kush ( 20. dinasztia ). A 18. dinasztiában itt lakott Miam hercege is , aki núbiai vazallus fejedelem volt, aki valószínleg egykori törzsi területeket igazgatott az egyiptomiak számára. Kusch alispánjának itt is volt hivatalos lakhelye, bár ennek bizonyítékai nem annyira egyértelmek. Aniba és Sayala azon kevés helyek közé tartozik Núbiában, ahol a C-csoport erdített településeit kitették.

Úgy tnik, hogy a város Kr. E. 1. évezred elején volt. Lakatlan, de Qasr Ibrimmel együtt értelmet nyerhetett a napateai korszakban, amelyet fenn kellett tartania a keresztény idszakig.

irodalom

web Linkek

Commons : Aniba  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Megjegyzések

  1. idegen nyelv, szótagjegyzetek
  2. ^ David N. Edwards: A núbiai múlt. Szudáni régészet. Routledge, London és mtsai, 2004, ISBN 0-415-36987-8 , 128. o.

Opiniones de nuestros usuarios

Zsuzsa Deák

A Aniba szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Aniba szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Egon Gáspár

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Aniba, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Aniba., Ez egy jó cikk a Aniba

Jelena Lovas

Örömmel találtam ezt a cikket a Aniba., Örömmel találtam ezt a cikket a Aniba.