Anian I.Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anian I.-ről van szó. A Anian I.-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anian I.-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anian I.-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anian I.-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anian I.-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

I. Anian (szintén Anian vagy Einion ap Maredudd ; 1266. szeptember 29. eltt ) walesi lelkész volt. 1247 körül haláláig Szent Ázáf püspöke volt .

Püspökválasztás

Anian walesi volt, és Einion ap Maredudd -nak hívták, amikor 1247 után megválasztották a Szent Ázáf Egyházmegye püspökévé . Az 1244 és 1247 közötti angol-walesi háború után az egyházmegye területének nagy része angol fennhatóság alá került. 1249. szeptember 15 -én Anian és a Szent Ászáf székesegyházi káptalan hivatalosan is elismerte, hogy a Szent Ázápi Egyházmegyében, akárcsak az angol egyházmegyékben, új püspököt nem lehet megválasztani az angol király engedélye nélkül. A választást az angol királynak kellett megersítenie. 1247. szeptember 27. eltt Aniannak volt III. Henrik királya . és megkapta tle az egyházmegyei mulandóságokat . Vége eltt a november 1247-ben felteheten felszentelt püspök az Leominster püspökök Walter de Cantilupe Worcester, Richard Bangor és Richard Meath .

Tevékenység püspökként

1250. július 10 -én Anian a Bruera kápolna oltárát felszentel zarándokoknak ellátogatott egy csatornába . Amikor 1256-ban ismét kitört az angol-walesi háború , Anian nehéz helyzetbe került. Az angol király december 30 -án oltalma alá helyezte, feltéve, hogy h marad hozzá. 1258 -ban és 1260 -ban Anian békét kért. 1261 -ben egy bizottság elnöke volt, aki közvetített Richard Bangor püspök és Llywelyn ap Gruffydd , Gwynedd hercege közötti vitában . Ennek eredményeként úgy tnt, hogy elfogadta Lord Llywelyn fennhatóságát. 1263 adta fele a jövedelem a templom Llanllwchaearn a Cedewain az apácák Llanllugan Abbey és 1265-ben a templom Berriw a Strata Marcella kolostor .

web Linkek

  • John Edward Lloyd: ANIAN I. (A walesi életrajz szótára, Walesi Nemzeti Könyvtár)
elz Kormányhivatal utód
Hywel volt Ednyfed Szent Ázáf püspöke
12661267
János

Opiniones de nuestros usuarios

Stella Hajdú

A Anian I. szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm

Bela Balla

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anian I.

Fatime Horváth

Tetszik az oldal, és a Anian I. szóló cikk az, amit kerestem

Peter Kónya

Ez a bejegyzés a Anian I. segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél