Anhidrit esztrichAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anhidrit esztrich-ről van szó. A Anhidrit esztrich-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anhidrit esztrich-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anhidrit esztrich-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anhidrit esztrich-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anhidrit esztrich-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az anhidrit esztrich (AE) vagy a kalcium-szulfát esztrich (CA) egyfajta esztrich , amely anhidrit kötanyagból , adalékanyagból (legfeljebb 8 mm szemcseméretig) és hozzáadott vízbl áll . Megfelel adalékanyagok is felhasználhatók a feldolgozás javítása érdekében. Az anhidrit esztrich a telepítés után körülbelül két nappal járható, és legkorábban csak öt nap után lehet enyhén megterhelni. Nem szabad kitenni állandó nedvességterhelésnek, ezért ez az esztrich különösen alkalmas az épület száraz területeire. A cement esztrichhez képest az anhidrit esztrich kisebb szilárdságú, ezért kevésbé terhelhet.

A anhidrit padló esztrich (AFE) jelentése továbbfejlesztése. Ez az önszintez miatt folyékony állagúak. Ezen kívül, mivel az alacsonyabb feszültség a szárítási eljárás során, további tágulási hézagok is elhagyható felületeken akár 1000 m² (ha padlóftés nincs felszerelve) .

A f komponens az anhidrit, mint kötanyag , amely viszonylag gyorsan vízzel hidratálva gipszet képez (kalcium-szulfát-dihidrát), és megszilárdul a folyamat során. Általános szabályként szintetikus anhidritet használnak, amelyet gipsz égetésével nyernek (pl. FGD gipsz füstgáztisztítással ermvekben). Az ásványi (szemcsés) természetes anhidritet szintén ritkábban használják. Mészk és kvarchomok használják , mint aggregátumok .

feldolgozás

Az AE önterül esztrichet vagy szárazon szállítják az építkezésre (zsákos áruként, vagy lazán egy silóban / tartályban) és egy normál vakológépben, amely folyamatosan mködik, konzisztenciája víz hozzáadásával szivattyúzható, és a berendezésbe pumpálják tömlkön keresztül, vagy készen szállítják a teherautó keverjébe, és gyorsan felszerelik a jármbe szerelt féreg- vagy dugattyús szivattyúval vagy külön-külön. Ennek a folyékony konzisztenciának köszönheten az áramló esztrich szintezése szinte automatikusan elvégezhet. Szivattyúzás után az esztrichet durva utcai seprvel vagy úgynevezett gumibetéttel (ütközrúddal) (kolostorban) átütik, hogy eltávolítsák a szivattyúzás során beszorult légbuborékokat. A felület vízszintes és egyenletes. Minél hosszabb a csiszoló rúd, annál nagyobb a kész esztrich felület pontossága és egyenletessége. Mivel ezt a gyárilag készített keveréket csak vízzel keverik, a megfelel gépek képesek nagy keverési és szállítási kapacitást elérni. Nagy területek fektetésekor, például ipari csarnokokban, 1 3001 500 m² öntvényterületek lehetségesek egy nap alatt.

Az AE önterül esztrich telepíthet úgynevezett kompozit esztrichként, esztrich egy elválasztó rétegre és esztrich egy további szigetel rétegre (más néven úszó esztrich), ipari és szerelési padlóként, valamint padlóftéses ft esztrichként. Az aljzat elkészítésekor meg kell jegyezni, hogy folyékony állaga miatt lefolyhat nem rögzített vagy fedetlen nyílásokon keresztül, és hanghidakat képezhet a szigetelrétegeken, vagy a falak vagy oszlopok elégtelen leválasztása esetén. Az AE önterül esztrich öntömörödik, így a processzor nem igényel tömörítési munkát. Összetevi miatt nagyon magas a hajlítási és szakítószilárdsági értéke . A kalcium-szulfáton alapuló AE önterül esztrich keményedése és szárítása során alacsony zsugorodási értékekkel rendelkezik, ezért idt takaríthat meg a felületeken, mert nagy területen alkalmazható egyetlen folyamatos mvelet során. A sarok- és peremterületeken a cement esztrich szokásos kidudorodását (az egyenetlen zsugorodás okozta megemelt élek) és a peremízületek bontását (a késbbi használat során és a zsugorodási folyamat vége miatt) az AE folyó esztrichnél nem figyeljük meg. Az esztrichek hézagképzését a DIN 18560 2. része szabályozza, és az AE áramló esztrichekre is vonatkozik.

Telepítés ft esztrichként

Tágulási kötésekre van szükség a ftött esztrichekhez, ha az esztrich felületének oldalhossza meghaladja a 6 m-t. Az ajtónyílásokra akkor is szükség van mozgó kötésekre, ha egy lakáson belül több helyiség van elrendezve egymás mögött. Az áramló esztrich különleges elnyöket kínál padlóftés fektetésekor . A ftcsövekhez való szoros csatlakozás és a magas hvezet képesség, amelyek meghaladják a cementvezet esztrich DIN 4108 szabványában elírt hvezeti értékeket , akadálytalan és egyenletes hkibocsátást biztosítanak a fttömlbl vagy hasonlóból. a környezeti leveghöz. Vékonyabb, a fttöml feletti 4045 mm vastagsága miatt ez az esztrich rövid felmelegedési idvel rendelkezik.

Ftött esztrichként használva a beépítés után hét nappal felmelegszik annak érdekében, hogy lerövidüljön a természetes kiszáradási id, ami jelentsen felgyorsítja az építkezés elrehaladását.

A ftött esztrichet dekorációs padlóként is egyre inkább használják. Amikor az esztrich kiszáradt, a szemcséig csiszolják, majd átlátszóvá teszik.

A CAF különböz színekben és a pigmentek százalékos arányában is használható, ami a lehetségek széles skáláját eredményezi.

Építési technológia és feldolgozási utasítások

Az AE önterül esztrich a DIN 18560 elírásaival összhangban és az AE 12, 20, 30 vagy 40 szilárdsági osztályokban készül. A DIN 1055 szerinti várható forgalmi terhelés és a padlószerkezet típusa szerint 35 és 90 mm közötti névleges vastagság kerül beépítésre. Kémiai összetétele miatt az anhidrit esztrich nagyon nedvszívó, ezért a bevonandó felületet (pl. Csempével) teljesen alapozni kell. A felületen képzd szinterezett réteget ezen alapozó eltt el kell távolítani (például rléssel).

Az AE önterül esztrich feldolgozásakor elvigyázatossági intézkedésekre (keszty, légzésvédelem) van szükség a száraz termék maró tulajdonságai miatt. A folyékony anyag és az edzett esztrich azonban már nem okoz szennyez anyagokat. Szintetikus adalékanyagok használata esetén azonban nem zárható ki a maradék vagy segédanyagok utólagos kipufogása.

Küls területek és nedves helyiségek

A nedvességnek való állandó kitettségre való érzékenysége miatt alapveten kizárt a szabadban, de a nem lezárt nedves és nedves helyiségekben is. A ZDB "Útmutatások folyékony kompozit vízszigeteléshez burkolattal és burkolólapokkal és burkolatokkal burkolattal és burkolatokkal beltéri és kültéri területekre" (2010. január) szerint az általános szabály az, hogy nedvességre érzékeny aljzatokat padló lefolyók.

A lakóépületek fürdszobáiban vagy nedves helyiségeiben az esztrich felületét le kell tömíteni (például ragasztott tömítés cserépszerkezettel), hogy a felületi nedvesség ne tudjon behatolni az esztrichbe. Az esztricheket a talajnedvesség, a nem nyomó és présel víz ellen is el kell zárni (bitumenzáró membrán).

Az anhidritek tipikus gyorskötk, de ez csak optimális éghajlati viszonyok (pl. Nem túl hideg, száraz leveg) esetén érvényes. Gzzárat kell telepíteni azokon a területeken, ahol pára diffúzióra vagy nedvességre lehet számítani . A gz diffúziója vagy a nedvesség károsodáshoz vezet, ha z. B. a manapság általánosan alkalmazott rövid építési idk miatt a beton mennyezet nem elég száraz, és a felesleges és a kiszivárgó víz párazáró hiányában eljut az esztrichig. Az ilyen jelleg károk fleg olyan páraálló burkolatokkal fordulnak el, mint a PVC , linóleum , gumi vagy sr burkolattal ellátott sznyegburkolatok , ha ezeket még az alkatrész teljes megszáradása eltt fektették le.

Normák és szabványok

  • DIN EN 13813 - Esztrichhabarcsok, esztrichkeverékek és esztrichek. Esztrichhabarcsok és esztrichkeverékek - Tulajdonságok és követelmények
  • DIN 18353 - esztrichmunka
  • DIN 18560 - esztrichek az építésben

Egyéni bizonyíték

  1. a b Hansjörg Frey: Építési technológia - az építkezés szakismerete . Europa-Lehrmittel Verlag, Haan-Gruiten 2003, ISBN 3-8085-4460-0 , p. 496 .
  2. Martin Mittag: Épületépítési elmélet . Vieweg Verlag, Braunschweig 2000, ISBN 3-528-02555-7 , p. 298 .

Opiniones de nuestros usuarios

Ella Kulcsár

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Anhidrit esztrich szóló cikkhez, de nagyon tetszett.

Hilda Mayer

A Anhidrit esztrich szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm

Leila Vida

A Anhidrit esztrich szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Anhidrit esztrich szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Viktor Szakács

A Anhidrit esztrich nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van