Állatok (album)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Állatok (album)-ről van szó. A Állatok (album)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Állatok (album)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Állatok (album)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Állatok (album)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Állatok (album)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az Animals az angol Pink Floyd zenekar tizedik stúdióalbuma . A felvételt a londoni Britannia Row Studiosban készítették, és 1977. január 23 -án adták ki.

tartalmát

Roger Waters , az album ötletgazdája , három osztályba sorolja az embereket ezen a társadalomkritikus albumon, egy -egy állat -analógiát készítve mindegyikhez (hasonlítsa össze George Orwell Állatfarmját ):

A kutyák (kutyák) a kapitalista irányultságú emberek, akiket csak a pénz érdekel, nem tördnek embertársaikkal, st , haszonszerzés céljából tetemeken járnak. Waters számára a disznók az erkölcsi apostolok, akik minden nap prédikálják az embereknek, hogyan kell helyesen viselkedniük. Pontosan ezek az emberek követik el a legtöbb hibát, és különösen erkölcstelenül viselkednek. Végül a juhok a tömegekhez tartoznak, akik hagyják, hogy a kutyák kizsákmányolják, akik nem kérdjelezik meg a dolgokat, hanem hagyják, hogy mások vezessék ket. A juhoknak nincs saját véleményük, és csak békén akarják hagyni ket. A három szám beágyazódik a rövid bevezetbe és outro Pigs on the Wing -be .

Ha összehasonlítjuk Orwell Állatfarmjával , az Animals szerepei eltérek; Az Orwell -regényben a sertések az uralkodó és elnyomó osztály, a kutyák pedig h szolgáik és rzik. A juhok viszont megfelelnek az eredetinek.

Zenei design

Ezen az albumon a Pink Floyd viszonylag rockos hangzású. A korábbi albumokon a háttér kórusok és a háttérben elhúzott szintetizátorhangok szinte teljesen kimaradnak, a zene tiszta és dinamikus. A legtöbb darabot David Gilmours gitárjáték uralja , aki a Dogs összetételéért is felels volt . A többi zene és minden szöveg fleg Roger Waters -bl származik. A szárnyon lév intro és outro sertések kicsit soron kívüliek . Itt csak egy akusztikus gitár és Waters énekhangja hallható.

hangszerelés

Bár a szintetizátorok státusza alacsonyabb, mint a Wish You Were Here -nél , a zenében még mindig jelen vannak. A Dogs-ban például a kétrészes gitártémát a lassabb részben az ARP Solina String Ensemble vonós hangjai kísérik, amely szintén kulcsszerepet játszik a billentyzet-nehéz középs részben. Az itteni billentyzetek átveszik a szokatlanul jazzes akkordmenetet, amely a dalt is bevezeti. Richard Wright jellegzetes szólót játszik a Mini Moogon .

A Mini Moog a tipikus trombitahangban is hallható (lásd: Shine On You Crazy Diamond on Wish You Were Here ) a Juh középs részében . A felvételi technológia tekintetében megduplázódott, hogy kétrészes hangot hozzon létre. A Disznók (Három különböz) különlegesen vokális gitárhangját egy beszélgets dobozzal érte el , amellyel a gitár hangját tömln keresztül David Gilmour szájába táplálta  , hogy ajkaival, nyelvével és szájüregével modulálható legyen - hasonlóan a zsidó hárfához . A vokodert a kutyák és a juhok középs részén használják . Ez egy elektronikus szr, amellyel az emberi hang hangtulajdonságai elemezhetk, és más hangot lehet benyomni rajta.

Borító

Az album borítóján a Battersea Power Station széntüzelés erm fényképe látható, amelyen egy repül disznó található a kémények között. Ennek a képnek a megszerzése érdekében a zenekarnak 9 × 4,5 méter nagy, héliummal töltött kitömött disznója emelkedett az erm fölé. A disznót vékony kábelek fogták, amelyeket a késbbi fotón már nem szabad látni. Abban az esetben, ha a sertés elszabadult, egy mesterlövészet béreltek fel, hogy szükség esetén lelje a disznót. A zenekar kifejezetten felszólította ezt a kidolgozott folyamatot, mivel nem akartak olcsóbb, de rossz minség fotómontázsokat engedélyezni a borítóhoz. A fotózás els napján a disznó tökéletesen lebegett a kémények között, de az ég kék és felhtlen volt.

Mivel az album borítójának komornak kellett lennie, másnap újabb forgatást terveztek - abban a reményben, hogy sötét felhk gyülekeznek. Mivel a mesterlövész túl drága volt, a második napon lemondtak róla. Ironikus módon a sertés a második napon elszabadult, és felmászott 18 000 láb magasságba. A disznó mérete és az ellenrizetlen repülés miatt a londoni Heathrow légi forgalmát át kellett terelni, hogy ne okozzon balesetet. A disznó késbb lezuhant egy juhlegeln, és egy harmadik hajtásra megjavították. Végül a borító fotómontázsként készült, amely egyesíti az els nap képeit a következ hajtások felhivel.

A cím története

A Dogs and Sheep címek eredete 1974 -re nyúlik vissza. A kutyák a (You) Gotta Be Crazy , Sheep a Raving and Drooling címbl származtak . Mindkét eredeti címet élben játszotta a csoport már 1974 -ben a Shine On You Crazy Diamond eredeti verziójával együtt . A csoport úgy döntött, hogy nem veszi fel a Wish You Were Here cím album két számát . Roger Waters csak 1976 -ban találta ki azt a koncepciót, hogy az embereket állatfajokba sorolja, újraaktiválta a címeket és megváltoztatta a szövegeket. A tényleges ötlet ez a kategorizálás, azonban jött a könyv Állatfarm által George Orwell , amelyben az emberek és különösen a különböz jelleg csoportok számára, amelyek képviselik az állatok.

A két részbl álló Disznók a szárnyon cím eredetileg 1976-ban volt egyenruha, amelyben mindkét részt szólóval kötötték össze. Miután David Gilmour megtagadta a szólójátékot, Snowy White, aki turné gitárosaként csatlakozott a zenekarhoz, játszott szólóban. A kész albumon azonban a darabot feldarabolták és a szólót eltávolították. Az eredeti verziót eredetileg csak 8 sávos szalagként adták ki, késbb pedig a Hófehérke Goldtop albumon .

A zenekar az album összes számát lejátszotta a kapcsolódó turnén, de ezt követen nem. Amikor a Pink Floyd 1988 körül és 1994 körül Roger Waters nélkül ismét világkörüli turnéra indult, a zenekar nem játszott Animals dalait . Bár az album nem tartalmaz kifejezetten népszervé vált dalt, ma már alulértékelt remekm, különösen a zenekritikusok körében.

recepció

2015 júniusában a Rolling Stone megválasztotta az albumot minden idk 50 legjobb progresszív rock albuma között .

Számlista

  1. Sertés a szárnyon (1. rész) (vizek) - 1:25 perc
  2. Kutyák (Waters / Gilmour) - 17:06 perc
  3. Sertés (három különböz) (vizek) - 11:31 perc
  4. Juhok (vizek) - 10:25 perc
  5. Sertés a szárnyon (2. rész) (vizek) - 1:28 perc

Foglalkozása

Vendégzenészként: Gitár - Hófehérke a Disznók a szárnyon cím darabon .

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. Richard Gehr: Minden idk 50 legnagyobb Prog Rock albuma - Pink Floyd, 'Animals' (1977). In: Rolling Stone . Wenner Media, 2015. június 17, hozzáférés: 2015. szeptember 23 .

Opiniones de nuestros usuarios

Imola Pataki

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Állatok (album)., Helyes

Eniko Dávid

Meglepett ez a cikk a Állatok (album), érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Állatok (album)