Alapján (lovas sport)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Alapján (lovas sport)-ről van szó. A Alapján (lovas sport)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Alapján (lovas sport)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Alapján (lovas sport)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Alapján (lovas sport)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Alapján (lovas sport)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Kiképzési skála a FN
egyensúly

Áteresztképesség

Az összehangolás a lovassport kifejezés . Magától értetd, hogy a kapcsolatot a lovas / vezet keze és a ló szájába (bit) a folyást , helyesen ered permeabilitása a ló hátára, és leengedi az hátulsó negyedek .

A kifejezés félrevezet, mivel a lónak nem szabad a kezére támaszkodnia vagy támaszkodnia. Inkább rugalmas, puha, egyenletes kapcsolatot kell létrehozni, és a lónak boldogan kell rágnia a bitet. A támogatás az alapja annak, hogy helyesen tudjunk vezetni a további órákon. A kapcsolat az FN képzési skála harmadik pontja .

A helyes hajlás jellemzi

A lovas keze és a ló szája közötti lágy kapcsolat a lazaság következménye . Akkor létezik, amikor az elengedett ló megkapja a feneke támaszát, és így megközelíti a lovas kezét: "A ló támaszt keres, a lovas megengedi." Ez lehetséget ad a lovasnak a járás , sebesség, testtartás, mozgásirány megváltoztatására. stb. meghatározása és szabályozása. Legalább 1976-ig az FN lovaglási és vezetési vezetési irányelvei a díjlovaglási teszteken azt mondták: Mindig magabiztosan kell keresnie egy kis utalást az elejére .

A hevederezés (a ló a gyepln áll a nyak megnövekedett görbülete és a közvélemény-kutatás görbülete) a továbbfejlesztett tájékozódási szint, mint a megfelel díjlovaglás következménye és kísér jelensége. Az igazítás a ló életkorától, képzettségétl és felépítésétl, valamint a járástól, a tempótól (a keret meghosszabbításától) és az összeszerelés mértékétl függ . A klasszikus lovagláselméletben meg kell követelni, hogy a ló homlokvonala közvetlenül a függleges eltt legyen, és hogy a felmérés legyen a legmagasabb pont.

A megfelel érintkezés biztosítja a ló számára a szükséges biztonságot , hogy újra megtalálja a természetes egyensúlyt a lovas alatt, és kiegyensúlyozza magát a különböz menetek ritmusával .

Hiba a kapcsolatban

A hibás hajlás oka lehet a ló egészségi problémája, vagy a lovas / sofr vagy ló elégtelen szint képzettsége .

A függleges mögött

 • A legmagasabb pont a nyak els harmadában található, a homlok-orr vonal a függleges mögött van. A kéz túlzott befolyása okozza.
 • Korrekciós megközelítés: Kézi megközelítés a vezetést segít eszközökkel kapcsolatban

A gyepl mögött

 • A homlok-orr vonal a függleges mögött van, a ló megkerüli a gyepltámaszokat hátrafelé, és nem fogadja el ket. Kemény, nyugtalan vagy állandóan magas kézbl vagy állandó kapcsolat hiányából fakad.
 • Korrekciós megközelítés: A lovas keze és a ló szája közötti kapcsolat helyreállítása (puha, rugalmas és mélyen vezet kéz), tüd, fokozott megközelítés a lovas kezéhez

Rossz törés

 • A ló nyakának legmagasabb pontja a harmadik és a negyedik nyaki csigolya között van. A támogatás hátrafelé néz kezekkel történ kényszerítésébl fakad; különösen alacsony nyakú (hajlamú) lovaknál fordul el.
 • Korrekciós megközelítés: rugalmas kapcsolódás a ló szájához (a ló bizalmának elnyerése a lovas kezében), energikus vezetés, gyakori hagyni, hogy a gyepl rágódjon ki a kezébl.

A gyepln

 • A ló a fúróra támaszkodik, és nem mozdul el kellképpen a hátsó negyedtl a fúróig.
 • Korrekciós megközelítés: Megfelel elfogadás és engedés, átmeneti átmenet, a hátsó negyed aktiválása fokozott vezetés révén ( a vezetési segédeszközöknek túlsúlyban kell lenniük).

A gyepl ellen / felett

 • A homlok-orr vonal egyértelmen a függleges eltt van, a ló az alsó nyaki izmokat nyomja a kezéhez, háttal tolva és tartva.
 • Korrekciós megközelítés: a rövidebbrl a hosszabb gyeplre dobás, a gyakori gyepl-rágás-kézbl, oldalirányú gyepl segít megmutatni a lónak a "lefelé vezet utat".

web Linkek

Az igazítás a képzési skálán

Egyéni bizonyíték

 1. Waldemar Seunig: A karámtól a caperig . A lovas ló kiképzése . Bertold Schirg utószavával. 2. A Berlin 1943, Hildesheim stb. 2001 ( Documenta Hippologica ) kiadás újranyomása , ISBN 3-487-08348-5

Opiniones de nuestros usuarios

Szilvia Virág

Ez a bejegyzés a Alapján (lovas sport) segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Laura Kósa

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Alapján (lovas sport), de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Lea Hegyi

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Alapján (lovas sport), mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Alapján (lovas sport)., Ez egy jó cikk a Alapján (lovas sport)