A négy mester évkönyveiAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha A négy mester évkönyvei-ről van szó. A A négy mester évkönyvei-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a A négy mester évkönyvei-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat A négy mester évkönyvei-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a A négy mester évkönyvei-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál A négy mester évkönyvei-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A négy mester évkönyvei ( ír : Annála Ríoghdhachta Éireann , angolul : A négy mester Annals , latinul : Quatuor Magistrorum Annales Hibernici ) Írország legnagyobb terjedelm középkori krónikája . A 17. század elején a Mícheál Ó Cléirigh és más szerkesztk állították össze több forrásból, amelyeket az eredeti dokumentum nem rzött meg. Az ír nyelv szöveg az áradással kezddik, és 1616-ig terjed . Az események eltt Krisztus születése kerülnek rögzítésre világon év (AM) a világ teremtése a korszakalkotó 5200 BC. Megszámlálva. Az özönvíz 2242-re kelt. Krisztus születésével 5200-ban a számolás megváltozik a keresztény korszakra.

Megrzött kéziratok

Hat fennmaradt kézirat létezik :

  • A kéziratok közül három a dublini Ír Királyi Akadémiához tartozik . Az els 522 oldalból áll, és 2242 és 1171 között tart. Öt különböz kézirat ismerhet fel benne, köztük a Mícheál Ó Cléirigh is.
  • Az Ír Királyi Akadémia második kézirata az 1170 és 1616 közötti idszakot öleli fel.
  • Az Ír Királyi Akadémiának szintén van egy példánya az els részrl, amely Charles O'Conor belanagarei házban készült.
  • A University College Dublin kézírása 2242 és 1169 közötti bejegyzésekkel rendelkezik. Ismét felismerhet a Mícheál Ó Cléirigh aláírása, de más is részt vett benne. Ezen kívül vannak John Colgan marginális jegyzetei.
  • A dublini Trinity College Könyvtár 466 oldalas kézirattal rendelkezik, amely az 13341605 közötti idszakot öleli fel, amelyet Conaire Ó Cléirigh és két másik másoló átadott.
  • Ezenkívül a dublini Trinity College rendelkezik egy korábbi kézirat másolatával, amelyet Hugh O'Mulloy készített 1734-ben és 1735-ben John O'Fergus számára.

Lásd még

web Linkek

A Cork Egyetemi Fiskola biztosítja a webet John O'Donovan angol fordításához a 19. század közepétl, mind a hat fennmaradt kézirat alapján:

Opiniones de nuestros usuarios

Amanda Jónás

Meglepett ez a cikk a A négy mester évkönyvei, érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a A négy mester évkönyvei

Vladimir Horváth

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a A négy mester évkönyvei-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a A négy mester évkönyvei-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a A négy mester évkönyvei itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Adrienn Balázs

Tetszik az oldal, és a A négy mester évkönyvei szóló cikk az, amit kerestem

Bettina ágoston

Nagy felfedezés ez a cikk a A négy mester évkönyvei és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a A négy mester évkönyvei és az egész oldal